Yenge Hediye Güran ifadesinde ne dedi? Hediye Güran için tutuklama talebi istendi

8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin soruşturma genişliyor. Yenge Hediye Güran, 'kasten öldürmeye iştirak' suçlamasıyla kuvvetli suç şüphesi nedeniyle mahkemeye sevk edilirken, iki kuzen serbest bırakıldı. Hediye Güran ifadesinde ne dedi? neden tutuklama talebi istendi ?

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 15:10

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin soruşturma derinleşiyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Narin’in yengesi Hediye Güran'ın 'kasten öldürmeye iştirak' suçlamasıyla tutuklanması talep edilerek mahkemeye sevk edildi.

İki Kuzen Serbest Bırakıldı

Soruşturma kapsamında, sahte ihbarlarla süreci manipüle ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan Hediye Güran, İsa Kaya ve Şeyma Kaya adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından kuzenler serbest bırakılırken, Hediye Güran hakkında 'kasten öldürmeye iştirak' suçlamasıyla kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklama talep edildi.

Hediye Güran'ın itirafı

Yenge Hediye Güran, "Narin bu ahırda öldürülmüş olabilir" diyerek yeni bir iddiayı gündeme getirdi. İfadesinde, Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran’ın ahırda boğuştuğunu ve anne Yüksel Güran’ın, oğlu Enes’i dövdüğünü anlattı.

Kolundaki ısırık izleri anneye ait

Hediye Güran, Enes’in kolundaki ısırık izlerinin de anneye ait olduğunu belirterek, boğuşmanın ardından Narin’in öldürülmüş olabileceğini söyledi. Emekli polis İsa Altun, Sözcü TV’de katıldığı yayında, en güçlü senaryonun Narin’i ağabey Enes’in öldürmesi olduğunu ifade etti.

Ailenin soruşturmayı yanıltma çabası

Cinayetle ilgili soruşturma devam ederken, anne Yüksel Güran’ın gözaltında olduğu, amca Salim Güran ve ağabey Enes Güran’ın ise tutuklu bulunduğu bildirildi. Ailenin, Narin’in kaybolmasından sonraki 19 günlük süreçte arama çalışmalarını yanlış yönlendirdiği de mahkeme kayıtlarına geçti.