Yaşar Güler'in MSB’den istifa edeceği iddia edildi

Kara Harp Okulu mezuniyet töreni sonrası teğmenlerin yemin tartışmaları sürerken, T24 yazarı Tolga Şardan ve CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve eski Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın sessizliğini eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 13:19

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde yemin eden teğmenlere ilişkin tartışmalar devam ederken, T24 yazarı Tolga Şardan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve eski Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın sessizliğine dikkat çekti. Şardan, bu sessizliğin hayra alamet olmadığını belirtti ve Bakan Güler’in randevularını iptal ettiği ve görevden affını isteyebileceğine dair iddiaların ortaya atıldığını vurguladı.

Tolga Şardan, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Sürecin muhataplarından hiçbir açıklama gelmemesi, bu kadar gürültüye rağmen gösterdikleri sessizlik hayra alamet değil. Ayrıca, yaşananlardan sonra Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in o günden bu yana randevularını iptal ettiği, zorunlu olmadıkça pek kimseyle görüşmediği Ankara’da konuşulanlardan. Hatta öyle ki; Güler’in görevden affını isteyeceği gibi iddialı bir bilgi de seslendiriliyor, hafta sonundan itibaren. Burası, Ankara. Başka bir yere benzemez!”

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında da bu konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu:

"Burada iki kişinin sessizliğini manidar buluyoruz. Onlar da Harbiye’den mezun oldular, onlar da bu yemini ettiler, onlar da kılıç kuşandılar. Sayın Hulusi Akar, bir önceki Savunma Bakanı ve şimdiki Savunma Bakanı Yaşar Güler. Cumhurbaşkanı bu konuşmayı yaparken, ‘Cihat meydanı boş kalmasın diye imam hatipliler var’ diyorsunuz. Gerçekten bir cihadı söylemeye çalışıyorsanız, son derece vahim.”