Wattpad erişime kapatıldı ve Apple App Store'dan kaldırıldı! Wattpad uygulaması App Store’dan neden kaldırıldı?

Wattpad, Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla erişime kapatıldı ve bugün itibarıyla Apple App Store’dan kaldırıldı. Kullanıcılar, uygulamanın Google Play Store’dan da kaldırılıp kaldırılmayacağını ise merak ediyor. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 12:24

Popüler okuma ve yazma platformu Wattpad, Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla erişime kapatıldı. 2006 yılında kurulan ve özellikle gençler tarafından büyük ilgi gören Wattpad, şu anda Türkiye'de erişilemez durumda.

WATTPAD NEDEN KALDIRILDI?

Wattpad'in Türkiye'de neden erişime kapatıldığına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Ancak bazı kaynaklar, platformda yasa dışı içeriklerin paylaşıldığı iddialarının kararın arkasında olabileceğini öne sürüyor.

APP STORE'DAN DA KALDIRILDI!

Wattpad ile ilgili bir diğer gelişme ise platformun bugün itibariyle Apple App Store mağazasından kaldırılması oldu. Kullanıcılar, App Store'da "Wattpad" araması yaptıklarında artık uygulamaya erişemiyor.

GOOGLE PLAY STORE'DAN DA KALDIRILACAK MI?

Wattpad'in Google Play Store'dan da kaldırılacağı yönünde bazı endişeler mevcut.

Ancak şu an için uygulama Play Store'da yer almaya devam ediyor. Fakat platformdan kaldırılıp kaldırılmayacağı bilinmiyor.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER:

Wattpad'in Türkiye'de erişime kapatılması ve App Store'dan kaldırılması, sosyal medyada da geniş yankı buldu.

Kullanıcılar, platformu kapatma kararına tepkilerini ve platformu ne kadar özlediklerini dile getiren mesajlar paylaştı.

NE OLACAK?

Wattpad'in Türkiye'de tekrar erişime açılıp açılmayacağı veya Google Play Store'dan da kaldırılıp kaldırılmayacağı belirsizliğini koruyor.