Van Gölü’nde can alan tehlike: NASA tarafından görüntülendi

NASA'nın düzenlediği fotoğraf yarışmasında birinci olan Astronot Kate Rubins tarafından çekilen Van Gölü fotoğrafında, göldeki ana akıntılar da görülüyor. Yaz mevsiminde serinlemek için tercih edilen Van Gölü'nde, son haftalarda artan boğulma vakaları dikkat çekiyor. Uzmanlar, akıntı sistemlerine karşı uyarıda bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2024 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2024 11:39

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından 2021’de düzenlenen Dünya Turnuvası adlı online fotoğraf yarışmasında, Astronot Kate Rubins tarafından uzaydan çekilen ve oyların çoğunu alarak birinci olan Van Gölü fotoğrafında göldeki ana akıntılar da görülüyor.

Van'da Serinlemek İsteyenlerin Tehlikeli Adresi: Van Gölü'nde 19 Kişi Boğuldu

Yaz mevsimi, Anadolu’da kavurucu sıcaklarla etkisini gösteriyor. Van’da göl, gölet, dereler ve sulama kanalları, serinlemek isteyen vatandaşların uğrak noktası haline geldi. Ancak bu serinleme çabası, son haftalarda trajik sonuçlar doğurdu ve şu ana kadar 19 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Uzmanlar, Van Gölü’nde bulunan akıntı sistemlerine dikkat çekiyor. Bu akıntılar, tehlike arz ederek boğulmalara neden olabiliyor. Van Gölü’ndeki bu tehlikeli akıntı sistemleri, NASA’nın düzenlediği fotoğraf yarışmasında birinci olan Astronot Kate Rubins’in çektiği fotoğrafa da yansıdı.

Van’da artan boğulma vakalarına karşı yetkililer, vatandaşları Van Gölü’nde ve diğer su kaynaklarında dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Uzmanlar, özellikle Van Gölü’ndeki ana akıntı sistemlerinin oluşturduğu tehlikelere vurgu yaparak, vatandaşların güvenlik önlemlerine uymalarını öneriyor.