Van'da kayıp üniversiteli Rojin Kabaiş bulundu mu? Rojin Kabaiş kimdir?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş (21) için yaptığı arama çalışmalarında, genç şık cep telefonu ve kulaklığı Van Gölü sahilinde bulundu. Ailesi, yurt üyelerinin geç bilgi önerdiğini belirtiyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 11:46

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül Cuma akşamı yurttan sahilde çakıl taşını toplamak amacıyla ayrıldı. O günden bu yana kendisinden haber alınamıyor. Arkadaşlar, Rojin'in arkadaşları için hemen sahile giderek arama çalışmaları başladı ve burada genç kıza ait cep telefonu ile kulaklık bulundu.

ROJİN KABAİŞ NASIL KAYBOLDU?

Yeni kazandığı okulu için Diyarbakır'dan Van'a geldikten iki gün sonra 27 Eylül'de kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere yurttan ayrıldı. Yolda annesiyle cep telefonuyla görüntülü görüşen ve bir büfeye de uğrayan Kabaiş, geldiği sahilde bir süre bankta oturarak Van Gölü'nü seyrediyor. Daha sonra kamera açısından çıkan genç kızdan bir daha haber alınamadı. 28 Eylül günü sahilde dolaşan öğrencilerin cep telefonu, su şişesi ve kekin bulunması üzerine Rojin Kabaiş için eşyalarının bulunduğu Van Gölü'nde sahil güvenlik ve polis ekipleri tarafından arama çalışmaları başlatıldı. 3 gündür kendisinden haber alınamayan Kabaiş'in babası Nizamettin ve anne Aygül Kabaiş de Diyarbakır'dan Van'a gelerek yürütülen çalışmaları takip ediyor.

ROJBİN KABAİŞ KİMDİR?

Rojin Kabaiş, 21 yaşında bir üniversite öğrencisidir. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf odasında eğitim hayatına devam etmektedir. Rojin, 27 Eylül 2024 tarihinde, yurttan Van Gölü sahilinde çakıl taşlarını toplamak için gittiğini belirtmiş o günden bu yana jendisinden haber alınamamaktadır. Polis arama çalımalarını sürdürmektedir.