Üsküdar Belediyesi'nin arsa ve daire satışları gündemde

31 Mart yerel seçimlerinde Sinem Dedetaş'ın başkanlık koltuğuna oturduğu Üsküdar Belediyesi'ne ait çok sayıda arsa ve daire internetten satışa çıkarıldı. İlan sitesindeki linkleri sosyal medya hesabından paylaşan Hilmi Türkmen "CHP'nin gerçek yüzünü siz de tanıyın diye özellikle paylaşmak istedim" diyerek duruma tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 17:17

31 Mart yerel seçimlerinde CHP yönetimine geçen Üsküdar Belediyesi, ilan sitesinde satışa sunulan arsa ve dairelerle gündeme geldi. Sinem Dedetaş'ın başkanlık yaptığı belediyede, satışların nedeni açıklanmazken, AK Partili Hilmi Türkmen'den sert eleştiriler geldi.

"Sahibinden Satılık Belediye"

Hilmi Türkmen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Üsküdar'da 20 yıldır en ufak gayrimenkul, taşınmaz satışına bile şiddetle karşı çıkan CHP'nin gerçek yüzünü siz de tanıyın diye özellikle paylaşmak istedim. SAHİBİNDEN SATILIK BELEDİYE!" ifadelerini kullandı.

Türkmen, "Buradaki konutları biz ürettik, 5 yılda parça parça elden çıkartarak bütçemizi dengelemek için. Arsaları elimizdeki taşınmazlara karşılık aldık. Yeni yönetimin bu taşınmazları satma hakkı ve yetkisi var. Ancak, bizim 5 yılda yapmadığımız satışın tek seferde yapılması, CHP'nin gerçek yüzünü gösteriyor" dedi.

"En Az Borcu Olan İkinci Belediye Olarak Teslim Ettik"

Türkmen, Üsküdar Belediyesi'nin geçmişte en az borcu olan ikinci belediye olarak yönetimi devrettiğini belirtti. "Çok ciddi bir satış söz konusu. Bu miktarda bir taşınmaz satışından sağlanacak gelir, geçmiş dönemde somut hizmetlerden kalan borcun 3-4 katı ediyor. Bu ne acele? Üsküdar Belediyesi olarak yüzlerce hizmet ürettik. Buna rağmen borç dengesi açısından en az borcu olan ikinci belediye olarak yönetimi teslim ettik."

Türkmen, yeni yönetimin taşınmazları satışa çıkarmasının ardından elde edilecek gelirle hangi hizmetlerin yapılacağını merak ettiklerini ifade ederek, "Lütfen bunun takipçisi olun değerli hemşehrilerim. Derdimiz bağcıyı dövmek değil, güzel işler olursa alkışlamasını da biliriz ama milletimiz bazı şeyleri yakından görsün, bilsin, tanısın istiyoruz" şeklinde konuştu.