Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Trafiği hızlandıracak ‘serbest geçiş sistemi’ni devreye aldık

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyollardaki gişelerde Serbest Geçiş Sistemine geçildiğini duyurdu. İstanbul'da 20 gişede bu sistemi başlatan Bakan, Türkiye genelinde 86 gişenin daha bu sisteme dönüştürüleceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2024 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2024 13:54

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyollardaki gişelerde Serbest Geçiş Sistemine (SGS) geçildiğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, trafik akışını düzenlemek ve vatandaşların hızlı geçişini sağlamak amacıyla hayata geçirilen bu sistemle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Gişelerde şerit seçme zorunluluğu ve hız düşümü nedeniyle oluşan trafik akış düzensizliğini ortadan kaldırmak hedefiyle SGS'yi İstanbul'da devreye aldıklarını belirten Uraloğlu, "Trafik akışının kesintisiz devam etmesi için otoyollarda gişesiz ücret toplanmasını sağlayan ‘Serbest Geçiş Sistemi’ni Türkiye genelinde bulunan toplam 106 adet gişenin 20'sinde hayata geçirdik. Şimdi ise kalan 86 gişeyi daha bu sisteme dönüştürerek vatandaşlarımızın hızlı ve güvenli geçişini sağlayacağız." dedi.

İstanbul'da uygulamaya alınan SGS'nin trafiği hızlandırdığını ve bu sistemin Türkiye genelinde tüm gişelerde hayata geçirileceğini vurgulayan Uraloğlu, "Gişelerde ödeme alma noktasında yaşanan trafik problemini takip ettik ve arkadaşlarımızla bu noktada neler yapabiliriz diye çalışmalar yaptık. Serbest Geçiş Sistemi’ni devreye alarak, gişelerdeki trafik yoğunluğunu önleyerek vatandaşlarımızın daha rahat seyahat etmelerini sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Uraloğlu, İstanbul'da şu ana kadar Mahmutbey, Çamlıca, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Kurtköy, Şekerpınar gişelerini SGS'ye dönüştürdüklerini belirtirken, önümüzdeki günlerde İstanbul'un 5 farklı gişe bölgesinde daha bu sistemi hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

Sistemin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için önemli adımlar atacaklarını dile getiren Uraloğlu, "Gişelerde hızlı ve güvenli geçiş için çalışmalarımıza devam ediyoruz. SGS ile trafik akışına hız katmayı amaçlıyoruz." dedi. Ayrıca, önümüzdeki günlerde Gebze, Samandıra, Ispartakule, Avcılar ve Hadımköy gişelerini de bu sisteme dönüştüreceklerini ekledi.