İçişleri Bakanı Yerlikaya: ''4 şehit, 14 yaralımız var, 3'ünün durumu ağır''

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var, 1'i kadın 1'i erkek 2 terörist öldürüldü. Kimlik bilgileri belirlenince örgüt de ortaya çıkacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 19:17

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerinde silah ve patlama sesleri duyuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayın terör saldırısı olduğunu, şehit ve yaralılar bulunduğunu açıkladı. Saldırıyı gerçekleştiren üç teröristten 2'sinin etkisiz hale getirildiği belirtiliyor.Olayın ardından çok sayıda ambulans TUSAŞ'a sevk edildi.  Yaralılar bölgeye gönderilen ambulanslarla Ankara'daki çeşitli hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: “3 şehidimiz, 14 yaralımız var”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Biri kadın biri erkek olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Maalesef 4 şehidimiz bulunmakta. 14 yaralımız var, yaralılarımızdan 3'ünün durumu ağır. Terörü lanetliyoruz. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor, kimlikleri belli olunca hangi terör örgütü olduğunu paylaşacağız” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'ın Kahramankazan tesislerine yapılan terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Terörü lanetlediğini dile getiren Bakan Yerlikaya, “Ankara Kahramankazan ilçemizde yerli ve milli savunma sanayimizin göz bebeği TUSAŞ'a maalesef 15.26'da bir terör saldırısı olmuştur. Bu saldırı duyulur duyulmaz, haber alır almaz süratle jandarma ve emniyet birimlerimiz, özel harekatımız buraya geldi. Biri kadın biri erkek olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Maalesef 4 şehidimiz bulunmakta. 14 yaralımız var, yaralılarımızdan 3'ünün durumu ağır. Terörü lanetliyoruz. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor, kimlikleri belli olunca hangi terör örgütü olduğunu paylaşacağız. TUSAŞ'a ve tüm Türkiye'ye baş sağlığı duyuyoruz. Cumhurbaşkanımıza tüm süreci bilgi verdik. Milli birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize kim pusu kuruyorsa ister terör örgütü olsun ister organize suç örgütü olsun hiç durmadan duraksamadan azimle, kararlılıkla bunların nefeslerini kesmekte kararlıyız. Bizim kardeşliğimiz, bizim birliğimiz, devletimizin ve milletimizin iradesi her zaman galip gelecektir bundan kimsenin şüphesi olmayacaktır” diye konuştu.

TUSAŞ tesisleri içerisinde bulunan okuldan tahliyeler gerçekleşti

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesisleri içerisinde bulunan okullardaki öğrenciler güvenlik güçleri ve öğretmenler eşliğinde tahliye edildi.

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen terör saldırısı sonrasında tesis içerisinde yer alan okullarda öğrenim gören öğrenciler tahliye edildi. Öğrenciler çok sayıda servis ile güvenlik biçimde ailelerine teslim edildi. Öğrencilerin tahliyesine güvenlik güçleri, sınıf öğretmenleri ve sınıf anneleri eşlik etti. Kimi aileler tahliye sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Teröristler TUSAŞ’a gasp ettikleri ticari taksiyle geldi

 TUSAŞ tesislerine düzenlenen terör saldırısında 2 teröristin gasp ettikleri 06 JMT 07 plakalı ticari taksiyle geldikleri belirlenirken taksi şoförü M.A.’nın ise akıbeti bilinmiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “(TUSAŞ saldırısı) 4 şehidimiz var 14 yaralımız var”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede, Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen terör saldırısına ilişkin, "4 şehidimiz var 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

BRICS Zirvesi'ne katılma üzere Rusya'ya bağlı Tataristan'ın Kazan şehrine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine yönelik düzenlenen terör saldırısını kınayarak, “BRICS Zirvesi genişletilmiş liderler zirvesine davetiniz ve ev sahipliğiniz için teşekkür ediyorum. Astana'daki görüşmemizin ardından sizinle yeniden bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Taziye dilekleriniz için teşekkür ediyorum. 4 şehidimiz var 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

“TUSAŞ'a yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyorum"

Rusya Devlet Başkanı Putin ise, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziyelerini ileterek, “Değerli meslektaşlarımız, sizleri Kazan'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ancak başlamadan önce terör saldırısıyla ilgili taziye dileklerimi iletmek istiyorum. Türkiye'de terör saldırısı yaşandığı bildiriliyor. Bu konu ile ilgili tutumumuzu biliyorsunuz. Sebebi ne olursa olsun bu türden her türlü eylemleri kınıyoruz” dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik : "TUSAŞ yerleşkesine yapılan terör saldırısını lanetliyoruz"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) düzenlenen saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan yerleşkesine yapılan terör saldırısını lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Terörle mücadelemizi en kararlı şekilde sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.