Türkiye'de kadınlar sosyal medyada 'Turkish Women are in Danger' etiketiyle seslerini duyuruyor

Dün İstanbul Fatih'te meydana gelen olayda iki kadının ölümü, Türkiye çapında kadınların güvenlik endişelerini artırdı. Geçtiğimiz günlerde Beyoğlu'nda Semir Tarhan ve Ömer Konu adlı kişilerin bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu, bu durum daha da derinleşti. Bu olayların ardından, Türkiye'de kadınlar sosyal medya platformlarında #TürkishWomenAreInDanger etiketi altında seslerini dünyaya duyurmaya çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 13:54

Dün İstanbul'un Fatih ilçesinde iki kadının ölümü, Türkiye çapında kadınların güvenlik kaygılarını tırmandırdı. Ayrıca güncel günlerde Beyoğlu'nda Semir Tarhan ve Ömer Konu adlı kişilerin bir kadına yönelik cinsel saldırıda bulunduğu olaylar, kadınlarda derin bir endişe yarattı. Bu olayların ardından, Türkiye'deki kadınların sosyal medya platformlarında #TürkishWomenAreInDanger etiketiyle seslerini dünyaya duyurmak için harekete geçti. 

Kadınlar, yaşanan olayların ardından güvenliklerinin tehdit altında olduğunu belirtirken, daha önce defalarca kez şikayet edilen prikolojik tedavi gören bir saldırganın şimdiye kadar neden tutuklanmayığ aramızda dılaştığı hakkında şikayetlerini dile getirdi. 

Kadın cinayetleri ve cinsel saldırılarla ilgili artan kaygılar, Türkiye genelinde büyük bir tepki yaratıyor. Sosyal medya platforlarından seslerini duyurmaya çaşılan kadınlar kendi güvenlikleri için endişeli.

Kadınlar, #TürkWomenAreInDangeretiketiyle hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda seslerini duyurmaya çalışıyor.

''Kadın cinayetlerini engellemek için ilgili tüm kuruluşlarla iş birliği içinde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz''

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada: ''İstanbul’da iki genç kızımızın vahşice katledilmesi hepimizin ciğerini yaktı. Bakanlık olarak kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini bu coğrafyadan kazımak için mücadelemizi AMASIZ, FAKATSIZ, SIFIR TOLERANS ilkesiyle kararlılıkla sürdüreceğiz! Bu mücadelede yalnız olmadığımızı biliyoruz. Bugün ciğeri yanan herkes bizim yol arkadaşımızdır. Şiddetin yanında şiddeti doğuran sebepleri de ortadan kaldırmak ve kadın cinayetlerini engellemek için ilgili tüm kuruluşlarla iş birliği içinde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Merhumelere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Psikososyal destek başta olmak üzere her konuda ailelerimizin yanındayız.'' ifadelerini kullandı.