Adana Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve 81 baronun düzenlediği “Savunmanın Bağımsızlığı ve Hukuka Saygı” yürüyüşüne katıldı. Ankara’da gerçekleştirilen yürüyüşe Türkiye’nin dört bir yanından binlerce avukat katıldı ve “Avukat İçin de Adalet” sloganıyla destek verdi.
Yürüyüşe, TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan, Adana Barosu Başkanı Av. Volkan Böke, TBB Yönetimi, Yönetim Kurulu Üyeleri, TBB Delegeleri, Baro Başkanları ve çok sayıda avukat da katıldı. Yürüyüş TBB önünde bir araya gelinerek oluşturulan kortejle Anıtpark’a kadar devam etti. Yağmur ve olumsuz hava koşullarına rağmen kortej büyük bir coşku ile yapıldı.
Yürüyüş sırasında, “Savunma Susmadı Susmayacak", "Hukuk İçin Adalet İçin Avukatlar Burada", "Avukat Yaşarsa Adalet Yaşar", "Avukatın Sesi Kesilirse Yurttaşın Nefesi Kesilir", "Avukata Şiddete Hayır" ve “Bağımsız Yargı” yazılı pankartlar taşındı ve avukatlar sloganlar atarak seslerini duyurmaya çalıştılar.
Programda konuşan TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan, avukatlar ve meslek örgütlerinin bağımsızlık mücadelesine değinerek, "Bugün yalnızca 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla düzenlediğimiz bir yürüyüşte değil, savunma mesleğinin onurunu ve toplumsal sorumluluğunu birlikte haykıracağımız bir dönüm noktasında bir araya geldik” diye ifade etti.
Av. Sağkan, İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetiminin görevden alınmasına tepki göstererek şunları söyledi: "Şunu açıkça ifade ediyoruz: Baroları susturulmak istenen bir ülkede, savunmanın sesi bastırılmak isteniyor demektir. Ama biz buradayız, meslek örgütümüze, mesleğimizin onuruna ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkıyoruz. Ve biliyoruz: Bu ses, susturulamaz!"