TMMOB, genel kurul listelerinin yayını konusunda geri adım attı

TMMOB Ana Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle genel kurul listelerinin gazetelerde yayımlanması kaldırılmıştı. Bu karara gelen tepkiler üzerine TMMOB Başkanı Emin Koramaz, düzenlemenin gözden geçirileceğini ve ilanların gazetelerde yayımlanmaya devam edeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 15:09

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), kısa süre önce aldığı bir kararla genel kurul listelerinin artık gazetelerde değil, Birlik'in kendi internet sitesinde ve ilan yerlerinde yayımlanmasına karar vermişti. Bu karar, basın camiasında büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Bu ilanların gazetelerden kaldırılması, birçok kesim tarafından eleştirilmişti. Özellikle yerel basın, bu kararın gelir kaybına yol açacağı ve kamuoyunun bilgilendirilmesini zorlaştıracağı gerekçesiyle tepkisini dile getirmişti.

TMMOB'DEN GERİ ADIM

Yaşanan tepkilerin ardından TMMOB Başkanı Emin Koramaz, gazeteleri arayarak, "Basınımızın bu konudaki hassasiyetini anlıyoruz. Kamuoyunun bilgilendirilmesi bizim için de önemli. Bu nedenle, ilk genel kurulumuzda yönetmeliğimizi yeniden gözden geçirecek ve gerekli düzenlemeleri yapacağız. Bu sürece kadar ise mevcut uygulamayı sürdüreceğiz" dedi.