Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan fahiş fiyat artışları ve stokçulukla mücadele vurgusu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, MASFED ziyaretinde otomotiv sektöründe fahiş fiyat artışları ve stokçulukla mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 12:28

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışları ve stokçulukla mücadelenin süreceğini vurguladı. Bolat, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu’nu (MASFED) ziyaretinin ardından X üzerinden yaptığı açıklamada, otomotiv sektöründe rekabetçi, adil ve istikrarlı bir piyasa yapısının oluşturulmasına büyük önem verdiklerini belirtti.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEKİ DÜZENLEMELER YAPILACAK

Bakan Bolat, son dönemde otomotiv sektöründe uyguladıkları çeşitli düzenlemeleri de aktardı. Bu düzenlemeler arasında 6 ay – 6 bin kilometre kısıtlaması, ilan kısıtlaması, otomotiv stokçuluğu ve yetki belgesiz faaliyette bulunmaya ilişkin önlemler yer alıyor. Ayrıca, güvenli ödeme sistemi ve Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’nin piyasanın istikrara kavuşması ve risklerin minimize edilmesi noktasında önemli katkılar sağladığını ifade etti.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE İŞ BİRLİĞİ

Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak sektörle yakın iş birliği içinde çalışmanın önemine değindi. "Ülkemizin motorlu araç satıcılarını bir araya getiren ve ülke ekonomimize önemli katkılar yapan MASFED başta olmak üzere sektör temsilcilerimizle yakından çalışmaya devam edeceğiz," dedi.