TFF, Blogger ve Blogspot'a erişim yasağı getirdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Google'ın Blogger ve Blogspot uzantılı web sitelerine erişim yasağı getirerek, Discord ve Roblox'tan sonra bu platformları da engelledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 11:54

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), beklenmedik bir hamleyle Google'ın ücretsiz blog platformu Blogger ve Blogspot uzantılı tüm web sitelerine erişimi engelledi. Geçtiğimiz ay Roblox ve Discord'a getirilen erişim yasağı, şimdi de Blogger ve Blogspot'u kapsamına aldı.

ENGELLEMENİN NEDENİ BELİRSİZ

TFF veya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak sosyal medya kullanıcıları, engellemenin nedeni olarak o haftaki hakem atamalarının birkaç Blogspot uzantılı web sitesinde sızdırılmasını gösteriyor.

ERİŞİM ENGELİ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Bu sabah saatlerinden itibaren Blogspot uzantılı herhangi bir web sitesine girmeye çalışan kullanıcılar, "Bu internet sitesi (blogspot.com) aşağıdaki karara istinaden erişime engellenmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu 22-10-2024 tarihli ve 047-05 D.iş sayılı kararı." şeklinde bir uyarıyla karşılaşıyor.   

TFF'nin bu kararı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Kullanıcılar, engellemenin ifade özgürlüğünü kısıtladığı ve tüm Blogger kullanıcılarını cezalandırdığı yönünde görüşler belirtti.