İstanbul'un kalbindeki Saraçhane Meydanı'nda gerilimli anlar yaşanıyor. Polis barikatını aşarak Taksim'e gitmek isteyen göstericilerle polis arasında arbede yaşanıyor. Tarihi su kemerlerinin önünde polis barikatı kuran ekipler, göstericilerin ilerlemesine engel olmaya çalışıyor.
Göstericiler, barikatı aşmak için bayrak sopalarıyla vurarak, taş atarak ve kalkanları çekerek mücadele ediyor. Özellikle ön saflarda maskeli ve çantalı kişilerin olduğu gözlemleniyor. Polis ise göz yaşartıcı gaz ile müdahale ederek göstericileri barikattan uzaklaştırmaya çalışıyor.
Yaklaşık bir saat boyunca devam eden gerilimde polis, göstericilere yönelik anonslar yaparak barikatlara yaklaşmamalarını ve Taksim'e yürüyüşe izin verilmeyeceğini belirtiyor. Ancak göstericilerin ısrarı ve gerginliğin devam etmesiyle çatışma atmosferi sürüyor.
Polis, zaman zaman gazlı müdahalelerde bulunuyor ve TOMA araçlarıyla bölgeyi kontrol altında tutmaya çalışıyor. Ancak henüz büyük çaplı bir müdahalede bulunulmamış, daha çok barikatın korunması üzerine odaklanılmış durumda.