Süryani cemaatinden İsveç’e büyük tepki

Mardin Diyarbakır Süryani Metropoliti Filuksinos  Saliba Özmen ve Süryani Vakfı Mardin Yönetimi İsveç’te Kuran’ı Kerimi yakan kendini bilmezleri protesto etti, yapılanları tepkiyle karşıladı.   

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 22:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2023 22:35
ilkhaber-gazetesi.com

MARDİN(İLKHABER)- Filuksinos Metropolit Saliba Özmen; ” Kuran’ı kerimi yakmak kabul edilecek bir şey değildir, akıl almaz saygısızlık ve terbiyesizliktir. İsveç yetkilileri nasıl bu gibi eylemlere duyarsız kalabiliyor. Doğrusu hiç bir din böyle bir şeyi kabul edemez. Biz Süryani cemaati olarak İsveç hükümetinin duyarsız kalmasını protesto ediyor  ve bu kişinin cezalandırılmasını bekliyoruz” dedi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Özgürlük, düşünce ve ifade özgürlüğü Allah tarafından insanoğlunun donatıldığı en değerli armağanlardır. Bu, insan onuruna hizmet edecek şekilde kullanılması şartıyla. Bu manada küresel anlamda, insanların sahip oldukları değişik dinler, mezhepler ve inançlara karşı karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde yaşamaları Allah’ın buyrukları arasında bir gerçek!

Dolayısıyla biz insanlar, birbirimizin dinine ve inancına son derece saygılı olmak zorundayız. Sıon günlerde, İsveç’te Kur’an yakma eylemine ibretle ve üzüntüyle şahit olduk. Şunu açıkça belirtelim ki, bu eylem kesinlikle ifade özgürlüğü kapsamına girmez ve dinlere karşı en büyük saygısızlıktır, nefrettir! Zira özgürlük, başka insanların dini değerlerine saldırma hakkı vermez!

Mardin ve Diyarbakır Süryani Metropolitliği olarak, bu menfur eylemi şiddetle kınıyor, herkesi dini değerlere saygılı olmaya ivedilikle davet ediyoruz!”

Daha sonra şöyle yazılı bir basın açıklamasını yaptı