TBMM Genel Kurulu'nda 9 Ocak'ta kabul edilerek yasalaşan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun ile sağlık ve sosyal güvenlik alanında önemli değişiklikler hayata geçirildi.
HASTANELERDE KATILIM PAYI ARTTIYeni düzenleme ile ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi için ödenen katılım payı 20 TL'ye yükseltildi. Ancak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), aile hekimlerinden sevk edilen hastalar için bu katılım payını yüzde 50 oranında azaltma yetkisine sahip olacak.
İŞVERENLERE PRİM DESTEĞİ AZALDIKanunla birlikte, özel sektör işverenlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ödeyecekleri malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi için uygulanan 5 puanlık sigorta prim indirimi 4 puana düşürüldü. Bu değişiklik tüm özel sektör işverenleri için geçerli olacak. İmalat sektöründe faaliyet gösteren işverenler için 5 puanlık prim desteği uygulaması devam edecek.
AİLE HEKİMİ RAPORLARI ÜCRETLİ OLDUYeni düzenleme ile aile hekimlerinin mesai saatleri dışında ücret karşılığında hasta bakabilmesinin önü açıldı. Bunun yanı sıra, daha önce ücretsiz olarak verilen bazı aile hekimi raporları da artık ücretli olacak. Özellikle ehliyet raporu gibi belirli raporlar için başvuranlardan ücret alınacak. Bu raporlar karşılığında toplanan ücretlerin döner sermayeye aktarılacağı belirtildi.