Seçimde şiirle sitem eden köy muhtarı adayı Aydın Battal, Gönül Dağı'nda rol aldı

Aşağı Homurlu köyünde çobanlık yapan ve muhtarlık seçimini kaybeden Aydın Battal, sosyal medyada paylaştığı şiirle dikkat çekmişti. ve Gönül Dağı dizisinde rol aldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2024 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2024 11:16

Kırşehir'in Akpınar ilçesine bağlı Aşağı Homurlu köyünde yaşayan 49 yaşındaki Aydın Battal, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde muhtarlık seçimini kaybetti. 300 seçmenli köyden sadece 29 oy alan Battal, bu duruma sitem ederek sosyal medyada duygularını bir şiirle dile getirdi. Samimi ve içten şiiri kısa sürede viral hale gelerek Battal'ı Türkiye çapında tanınır hale getirdi.

Seçim sonrası gelen tepkiler ve dizi teklifleri karşısında Battal duygularını şu şekilde dile getirdi: "Bildiğiniz üzere bir şiir yazdım. Memleket beni bağrına bastı, herkese teşekkür ederim. Birkaç dizi ve filmden rol teklifi aldım. Bu sevinçli haberi paylaşmak istedim. Kırşehiri'mizi iyi temsil ettiğimizi düşünüyorum."

Gelen teklifler arasından TRT 1'de yayınlanan ve reyting rekorları kıran "Gönül Dağı" dizisini seçen Battal, diziye dahil oldu.  

KIRŞEHİRLİ ÇOBAN AYDIN BATTAL'IN HİKAYESİ: SEÇİM, ŞİİR VE GÖNÜL DAĞI

Kırşehir'in Akpınar ilçesine bağlı Aşağı Homurlu köyünde 31 Mart'ta düzenlenen muhtarlık seçiminde aday olan Aydın Battal, seçimi 29 oy alarak üçüncü sırada tamamladı. Seçim sonrasında Battal, sosyal medyada duygularını bir şiirle dile getirdi.

Şiirinde akraba ve dostlarının kendisini muhtar adayı olarak istemediğini, çoban ve enayi olarak gördüklerini anlatan Battal, "Kucağımda oturdu kakıç kaktı. Akrabam istemedi ilk önce beni. Yüzüme karşı sigara yaktı, dostlarım, arkadaşım istemedi ilk önce beni. Ok yay bilmiyorum, saygıda kusur etmiyorum. Bende ne var, ben kötü müyüm görmüyorum. Baldızım, bacanağım istemedi ilk önce beni. Çekil dediler bu yarışta kimin var, kime içirecek çayın suyun var. Akılları kesse beni köyden de kovarlar, akrabam dostlarım istemedi ilk önce beni. Çoban dediler bu muhtarlık yapamaz. Devlet deyip daireye varamaz. Enayi dediler, sağını solunu bulamaz. Baldızım, bacanağım istemedi ilk önce beni. Sanki rakiplerim uzay bilimci, benim gibi aynı köylü bilinci" dizelerini kullandı.

Battal'ın şiiri kısa sürede viral hale gelerek Türkiye çapında büyük ilgi gördü. Birçok kişi Battal'a destek vererek onu takdir etti.