Otomotiv güvenlik yönetmeliği ertelendi: Yeni uygulama tarihi 31 Ağustos 2024

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımladığı yönetmelik değişikliği ile otomotiv sektöründe genel güvenlik yönetmeliği değişikliği uygulama tarihi 31 Ağustos 2024'e ertelendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 15:44

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından otomotiv sektöründe genel güvenlik yönetmeliğinde yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu değişiklikle birlikte, M1, N1, O1 ve O2 araç kategorileri için yeni üretilecek araç, aksam ve ayrı teknik ünitelerin genel güvenlik yönetmeliğine uyumlu olması için son tarih 31 Ağustos 2024 olarak belirlendi.

Daha önce bu tarihin 7 Temmuz 2024 olarak belirlenmiş olması ve ertelenmesi sektörde memnuniyetle karşılandı.

ERTELENMENİN NEDENLERİ

Ertelemenin gerekçesi olarak ise sektörün yeni yönetmeliğe uyum sürecine daha fazla zaman kazandırılması ve olası aksaklıkların önüne geçilmesi olarak gösteriliyor.

YENİ YÖNETMELİĞİN GETİRDİKLERİ

Yeni yönetmelikle birlikte araçlarda daha gelişmiş güvenlik sistemlerinin yer alması zorunlu hale geliyor. Bu sayede trafik kazalarının önüne geçilmesi ve kazalarda meydana gelen yaralanma ve ölümlerin azaltılması amaçlanıyor.

SEKTÖRDEN TEPKİLER

Otomotiv sektöründen yapılan açıklamada, yönetmeliğin ertelenmesinin sektör için önemli bir gelişme olduğu ve firmaların yeni yönetmeliğe uyum süreçlerini daha rahat bir şekilde tamamlayabilecekleri belirtildi.