Orhan Turan kimdir? TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı hakkında merak edilenler...

İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programının bugünkü konuğu olan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, kariyeri ve sivil toplum kuruluşlarındaki faaliyetleriyle dikkat çekiyor. İşte, Orhan Turan’ın hayatı, eğitimi ve başarıları hakkında merak edilenler.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 11:08

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, bugün Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına konuk oldu. Türkiye ekonomisi ve iş dünyasıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Turan, izleyicilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

ORHAN TURAN KİMDİR?

1960 yılında İstanbul'da doğan Orhan Turan, Türk iş dünyasının önemli isimlerinden biridir. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Turan, daha sonra Marmara Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisansı yapmıştır. İş hayatına atılmadan önce çeşitli üniversitelerde lisansüstü düzeyde dersler vermiştir.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE YÖNETİM FAALİYETLERİ

Orhan Turan, iş hayatına atıldıktan sonra özellikle inşaat sektöründe önemli başarılara imza atmıştır. Türkiye'nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım firması olan ODE Yalıtım'ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.

Turan, sadece iş hayatıyla değil, sivil toplum kuruluşlarındaki faaliyetleriyle de tanınmaktadır. İZODER, İMSAD ve TÜRKONFED gibi önemli derneklerde yönetim kurulu başkanlığı yapmış, TÜSİAD'da ise çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2022 yılından beri TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

ALDIĞI ÖDÜLLER

Orhan Turan, iş hayatındaki başarılarının yanı sıra aldığı ödüllerle de dikkat çekmektedir. 2008 yılında CNN Türk, Milliyet Gazetesi ve Ernst & Young katkılarıyla düzenlenen Yılın Girişimcisi yarışmasında "Yılın Girişimcisi" ödülünü kazanmıştır. Ayrıca, Monte Carlo'da düzenlenen "Dünya Yılın Girişimcisi" yarışmasında Türkiye'yi temsil etmiştir.

HALK TV'DEKİ PROGRAMDA NELER KONUŞULDU?

Orhan Turan, Halk TV'deki programda Türkiye ekonomisi, iş dünyası, enerji krizi, enflasyon gibi güncel konularda değerlendirmelerde bulundu. Özellikle TÜSİAD'ın Türkiye ekonomisiyle ilgili görüşleri ve önerileri izleyiciler tarafından merakla bekleniyordu.