Ömer Çelik: ''Seçim dönemi kapanmıştır''

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Gündemde erken seçim olmadığını belirten Ömer Çelik, ''İç siyasette zaman zaman erken seçim tartışmaları gündeme geliyor. Bizim açımızdan 14/28 Mayıs seçimleri ve 31 Mart seçimleri geçtikten sonra seçim dönemleri kapanmıştır.'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 17:38

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Seller, yangınlar vesilesiyle zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Çok dikkatli olunmasında fayda var. Sıcaklığın artması ve tedbirsizlikler çok üzücü tablolara neden oluyor. Anlık ihmal binlerce ağacı ve canlıyı yok edebiliyor. Özellikle piknik alanları ve diğer alanlarda dikkatli olunmasında fayda var.

''GÜNDEMİMİZDE ERKEN SEÇİM YOK''

İç siyasette zaman zaman erken seçim tartışmaları gündeme geliyor. Bizim açımızdan 14/28 Mayıs seçimleri ve 31 Mart seçimleri geçtikten sonra seçim dönemleri kapanmıştır. Önümüzde 4 yıllık bir genel seçime dönük bir dönem ve 5 yıllık da yerel seçime dönük bir dönem vardır. Biz bu tartışmaları yakından takip ediyoruz. Ana muhalefet partilerinin bunu gündeme getirme nedeni aslında kendi partileri ya da kendi aralarındaki iç mücadeleyi erken seçim tartışmaları ile örtbas etmek istemeleridir. Bu sebeple erken seçim tartışmalarının hiçbir şekilde muhatabı değiliz. Milli irade kararını vermiştir. Önümüzdeki dönemi milletimize hizmet etme anlamında çok iyi değerlendireceğiz.

ÇELİK: IRKÇILIK ARAYAN AVRUPA'DAKİ SEÇİM SONUÇLARINA BAKSIN

Türkiye'nin gündeminde milli takımımız vardı. Bizim Çocuklar'ı en güçlü şekilde tebrik ediyoruz. Geleceğe dönük olarak umutlarımızı kabarttılar. Merih Demiral'a verilen ceza asla kabul edilemez. Bu cezanın öncesinde yayınlanması, üzerinde siyasi gölge olduğunu gösterdi. Irkçılıktan veremiyor cezayı, genel davranış kurallarına aykırılıktan veriyor. Aşırı sağcılık ya da ırkçılık arayan Avrupa'daki seçim sonuçlarına baksın. Ortaya koydukları çifte standartlara baksınlar.

GAZZE MESELESİ

En önemli meselemiz Gazze'deki olaylar. Bir tıp örgütü tarafından yeni rakamlar açıklandı. Facianın zannedilenin ötesinde olduğu belirlendi. Yahudilerin bilmesi gereken İsrail'i tehlikeye atan Netanyahu'dur. Netanyahu barbarlığına tavır alınmadığı sürece barıştan bahsetmenin sahiciliği yok.

''TERÖRİSTAN KURULMASINA İZİN VERMEYİZ''

13 yıldan beri süren bir tablo var. Normalleşme konusu bütün dünyada gündem oldu. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız. Herhangi bir şekilde Suriye'nin toprak bütünlüğüne karşı bir tutum içerisinde bulunulmasını hoş görmeyiz. Oradaki varlığımız Suriye'nin toprak bütünlüğüne karşı değildir. Orada teröristan kurdurulma çabalarındalar.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞINA ZAM

Şimdi emekli konusuyla ilgili bir konu üzerinde çalışılıyor. Bugün yarın da bu çalışma devam edecek. Fakat bir karar verilmediği için şu zamana yetişir yetişmez diyemeyiz.