Ömer Çelik: Fetullah Gülen vatansız olarak dünyayı terk etti

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda önemli konular ele alınırken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çelik, terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in vatansız olarak öldüğünü belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 16:46

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in ölümü hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çelik, Gülen'in "vatansız olarak dünyayı terk ettiğini" belirterek, FETÖ ile mücadele kararlılığının süreceğini vurguladı. Çelik, ayrıca Gülen'in İslam’a ve millete ihanet eden bir hain olduğunu ifade etti.

Çelik: ''Gülen haindi, vatansız olarak bu dünyayı terk etti"

Toplantının ardından açıklama yapan Ömer Çelik, Fetullah Gülen’i sert bir dille eleştirerek, "Gülen haindi, vatansız olarak bu dünyayı terk etti" dedi. Çelik, Gülen’in İslam'a ve millete ihanet ettiğini vurgulayarak, onun kurduğu şebekenin "büyük bir ihanet ve cinayet ağının mimarlığını" yaptığını ifade etti. Ayrıca, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla süreceğini yineledi.

Çelik, "Örgütün fiziki unsurlarıyla mücadele edeceğimiz kararlılıkta bir gevşeme söz konusu değildir" diyerek, bu zihniyetle aynı güçle mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Gülen’in projelerinin Türkiye'nin milli egemenliğine yönelik büyük tehditler oluşturduğunu dile getirdi.

Bütçe ve Dış Politika Üzerine Değerlendirmeler

Ömer Çelik, toplantıda 23’üncü bütçenin yarın Meclis’e sunulacağını da duyurdu. "Bu bütçe, siyasi hikayemizi ve başarılarımızı taçlandıracak" dedi. Ayrıca, Filistin meselesi ve Gazze'deki durumun da MKYK’nın ana gündem maddelerinden biri olduğunu aktardı. Çelik, İsrail hükümetinin uyguladığı saldırıları eleştirerek, "Netanyahu hükümetinin katliamları devam ediyor" ifadelerini kullandı.