Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik teklifinin İlk 4 maddesi komisyonda kabul edildi

CHP'nin itirazlarına rağmen, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılan değişiklik önerisi TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda önemli bir adım attı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 14:45

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görüşülen Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifinin ilk 4 maddesi kabul edildi. Komisyon çalışmaları sırasında CHP'nin teklifin önce Adalet Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi yönündeki önerisi AK Partili ve MHP'li üyelerin oylarıyla reddedildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, teklifin amacının Milli Eğitim Akademisi'nde mülakatsız alımlar yerine mülakatla öğretmen seçmek olduğunu belirterek eleştirilerde bulundu. Özçağdaş, "Kendi ideolojinize uygun bulmadığınız öğretmenleri elemek için bu teklifi kullanacaksınız" dedi.

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Savda Karaca ise teklifi, öğretmenleri güvencesizleştiren ve itibarsızlaştıran bir adım olarak değerlendirerek eleştirdi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ise teklifin öğretmenlerin lehine düzenlemeler içerdiğini vurgulayarak, hizmet sınıfının değiştirilmesi konusundaki düzenlemelerin detaylarını paylaştı.

Komisyonun, teklifin "amaç", "kapsam", "tanımlar" ve "temel ilkeler" başlıklı ilk 4 maddesini kabul etmesinin ardından görüşmelerin devam edeceği belirtildi.