MSB: FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen'in vefatına ilişkin açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "vatansız" olarak ölmesini ibretlik bir son olarak nitelendirerek, vatanına ihanet edenlerle mücadelelerinin kökleri kazınana kadar süreceğini duyurdu. Bakanlık, başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 16:57

Milli Savunma Bakanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili bir açıklama yaptı. Bakanlık, Gülen'in "vatansız" olarak ölmesinin, bu yapıdan zarar gören vatandaşların acılarını dindiremeyeceğini ancak vatanına ihanet edenlerin kaçınılmaz sonunu gösterdiğini belirtti.

"Kökleri kazınana kadar mücadelemiz devam edecek"

Açıklamada, "Her türlü değeri istismar ederek ülkemize ihanet eden başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelemiz, kökleri kazınana kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir" denildi. Ayrıca, FETÖ elebaşının devlete ve Türk ordusuna verdiği zararın da altı çizildi.

"İbretlik bir son"

Bakanlık, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bu hainin 'vatansız' olarak ölmesi ve sonsuza kadar böyle anılacak olması, bu yapıdan zarar gören vatandaşlarımızın acılarını dindiremese de vatanına ihanet edenlerin kaçınılmaz sonunu göstermesi bakımından ibretliktir. Hala bu yapının esiri olarak vatanına, milletine ihanet etmekte ısrar edenler bundan ders almalı ve bir an önce yüce Türk adaletine teslim olmalıdır."

Şehitlere saygı

Son olarak, Milli Savunma Bakanlığı, 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle anarak, gazilere ve şehit ile gazilerin ailelerine saygı ve şükranlarını sundu. Bakanlığın bu açıklamaları, FETÖ ile mücadele kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.