Milli yas ilanı sonrası bayraklar yarıya indirildi

Türkiye genelinde, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da 31 Temmuz 2024 tarihinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bir günlük milli yas ilan edildi. Bu kapsamda, Ankara'da gece yarısından itibaren Türk bayrakları yarıya indirildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 09:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Filistin Davasına olan desteği ve Filistinli kardeşlerle dayanışmayı göstermek amacıyla milli yas ilan edildiğini belirtti. Erdoğan, "İsmail Heniyye ve tüm Filistinli şehitleri rahmetle yad ediyor, şahsım ve milletim adına Filistin halkına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Paylaşımı ve Milli Yas Kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaşımında, kendi imzası bulunan Milli Yas İlanı'na ilişkin karar da yer aldı. Söz konusu kararda şu ifadelere yer verildi:

"Filistin davasının önde gelen liderlerinden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin 31 Temmuz 2024 tarihinde Tahran'da gerçekleştirilen menfur bir suikast neticesinde şehit olması nedeniyle bir gün süreyle milli yas ilan edilmesi ile bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 2 Ağustos 2024 Cuma günü güneşin batışına kadar bayrakların yarıya çekilmesi uygun görülmüştür. Bilgilerini ve gereğini rica ederim."

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Tahran'da gerçekleştirilen suikast sonucu hayatını kaybetti. Filistin Davası'na olan katkıları ve liderliği ile bilinen Heniyye'nin ölümü, bölgedeki siyasi dengeleri etkileyecek önemli bir olay olarak kaydedildi.