MHP Lideri Bahçeli: Erdoğan herkesle görüşebilir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın herkesle görüşmesinin doğal olduğunu belirtirken, asıl endişenin gerçek dışı iddiaların yayılmasında olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 11:56

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

MHP Lideri Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Türkiye'yi Hedef Haline Getirmek İsteyenlere Taviz Vermeyeceğiz"

Bahçeli, ülkede son zamanlarda artan tehditlere ve provokasyonlara dikkat çekerek, Türkiye'yi hedef haline getirmek isteyenlere karşı taviz vermeyeceklerini belirtti. Türkiye'nin çevresindeki hain kuşatmaya karşı mücadele çağrısında bulundu ve milli güvenliğin tehdit altında olduğunu vurguladı.

"Hakimiyet Mücadelelerinin Farkındayız"

MHP lideri, Anadolu coğrafyasında bin yıldır varlıklarını sürdürdüklerini ve varlığın gücüne güç katarak devam edeceğini ifade etti. Bahçeli, jeopolitik bilek güreşlerine eklemlenen hakimiyet mücadelelerinin farkında olduklarını ve tarih şuuruyla hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

"Gerçek Dışı İddialar Fitnenin Kamçılanmasıdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmelerinin çarpıtılmasını ibretle takip ettiklerini söyleyen Bahçeli, asıl mahsurun asılsız söylentilerin yayılması ve fitnenin kamçılanması olduğunu ifade etti. Kaynayan dedikodu kazanının basıncını düşürmek gerektiğini vurgulayan Bahçeli, gerçek olmayan söylentilere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

ABD'nin Suriye'deki Bölünme Girişimleri Ve Terör Hamlesi

Suriye bölündü de haberimiz mi yok? Sözde seçimlerin özerkliğin tescili konusundam mühim bir eşik oldığunu bilmeyen yoktur. Bu terör hamlesinin üst aklı ABD'dir. Binlerce kilometre uzaktan bölgemize gelerek terörizme alan açmak için ortam yoklayan böyle bir dost ancak ve ancak düşman başınadır. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sözde seçimlerin adil ve kapsayıcı olması gerektiği telaffuz edilmiş Suriye'nin kzueydoğusunda böyle bir seçimin gerekli şartlarının oluşmadığı ileri sürülmüştür. ABD uygun bir ortam ve zaman kollamaktadır. Bu korsan seçimlerin yapılması için ağustos ayının işaret edilmesi skandal üstüne skandaldır. Bölücü terör örgütünün ABD desteği ile yapmayı duyurduğu sözde seçimler gündemde tamamen çıkarılmalıdır. Bölücü terör örgütüne meşruiyet zemini kurmak için sözde demokratik manevralar yapmak Türkiye için haklı operasyon nedenidir.

Bahçeli: ''DEM'in hedefi yöre insanına hizmet etmek değildir''

DEM Partili Hakkari Belediye Başkanı'nın hukuk sınırları kapsamında görevden el çektirilmesi ardından geçtiğimiz çarşamba günü silahlı terör örgütünü yönetmek suçundan 19 yıl 6 ay hüküm alarak tutuklanması, Türk devlet ve hukuk onurunun şaşmaz hükmüdür. DEM'in hedefi yöre insanına hizmet etmek değildir. DEM'in hedefi derdimize deva, ihtiyaçlarına çare olmak değildir. DEM'li belediyelerin hemen hepsinde paralel yönetim, PKK'nın sözde komiserleri vasıtasıyla ağırlığı ve gölgesi altındadır. CHP, DEM'lenmiş ele geçirilmiş Atatürk ile yolları çoktan ayırmıştır. Özgür Bey kavga istediğimizi söyleyip duruyor bizim böyle bir niyetimiz yoktur. Şayet kavga edeceksek Özgür Bey rahat olsun o bizim klasmanımızda da kalitemizde de ağırlığımızda da değildir. Bizim meselemiz maşalarla değil tutan ellerledir. DEM'in Mardin milletvekili TBMM'de açıkça 'Kürdistan'da işgalcisiniz düşmanlığınızın altında kalacaksınız. Kürtleri vatandaş saymıyorsunuz. Halkımızı direnişe davet ediyoruz.' dedi. Sanıyorum bu insana benzeyen canlı fazla yürek yemiş. Bu milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılarak adalet önünde hesap vermesi acil ihtiyaçtır.

"İsrail, Soykırım Suçuna Bir Yenisini Daha Eklemiştir"

Nusayrat Mülteci Kampı'na sözde 4 rehineyi kurtarmak adına saldıran İsrail, 67'si çocuk, 57'si kadın olmak üzere 274 masum Filistinli'yi katletmiştir. Böylece İsrail, soykırım suçuna bir yenisini daha eklemiştir. Bu insanlık dışı saldırıyı lanetliyorum.

Bahçeli: ''Ülkemizde düzensiz göçün beli kırılmalıdır''

Ülkemizde geçici koruma statüsüyle bulunan Suriyeli sığınmacıların, gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşleri kademe kademe sağlanmalı, düzensiz göçün beli kırılmalı ve Geri Kabul Anlaşması sonlandırılmalıdır.