Kuduz köpekleri Ankara'ya taşıyan kadın emlak zengini çıktı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki hayvan barınağından 35 kuduz köpeği Ankara'ya getiren ve tutuklanan Buket Özgünlü Boyacı hakkında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Hayvanlar için para toplayan Özgünlü Boyacı'nın, aslında bir emlak zengini olduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 15:11

Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü Boyacı, Şanlıurfa'daki kuduz karantinasına alınan 35 köpeği kaçırarak Ankara'ya götürdü. Ankara Valiliği'nin olaya el atmasının ardından Boyacı gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ankara'ya getirilen köpekler ise yeniden karantinaya alındı.

Emlak Zengini Olduğu Ortaya Çıktı

Özgünlü Boyacı ile ilgili yapılan polis sorgusunda, son dört yılda üzerine kayıtlı 9 daire ve kiraya verdiği 2 depo olduğu iddia edildi. Bu durum, hayvanlar için yardım toplayan kadının aslında büyük bir mal varlığına sahip olduğunu ortaya çıkardı.

"Durumum Yok" Diyerek Savunma Yapmıştı

6 yıl önce ev kirasını ödeyemediği için ev sahibi Tunahan Salihoğlu tarafından mahkemeye verilen Buket Özgünlü Boyacı, mahkemede "Durumum yok, gelirim yok" diyerek kendini savunmuştu. Ancak polis sorgusunda ortaya çıkan mal varlığı, bu savunmanın gerçek dışı olduğunu gösterdi.

Ne Olmuştu?

Ankara Valiliği, kuduz köpeklerin kente getirildiğine dair iddiaları ihbar kabul ederek ilgili tüm birimlerin teyakkuza geçirildiğini açıklamıştı. Valilik açıklamasında, "Söz konusu hayvanları ilimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemler başlatılmıştır" denilmişti.

Tutuklama ve Yasal İşlemler

Buket Özgünlü Boyacı ve dernek çalışanı M.S.D., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Boyacı, "bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma" ve "hayvanları koruma kanununa muhalefet" suçlarından tutuklanırken, M.S.D. serbest bırakıldı.

Sosyal Medyadan Açıklama

Gözaltına alınmadan önce sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Özgünlü Boyacı, Ankara'da tedavi ettirmek üzere barınaktan aldıkları 35 köpeğin kuduz karantinası ilan edilen bölgeden alınmadığını, köpeklerin belediyeye ait hayvan barınağından sahiplenildiğini iddia etti. Boyacı, belediyeden yapılan sahiplendirme işlemine dair belgelerin ellerinde olduğunu ve hayvanları barınak görevlilerinin Ankara'ya götürülmek üzere araçlara naklettiğini öne sürdü.