Kahramanmaraş'ta engelli çobana şiddet uygulayan iki genç kız adliyeye sevk edildi

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde engelli bir çobana sopayla saldırıda bulunarak ağır yaralanan iki genç kız, sosyal medyada yayılan görüntüler ardından gözaltına alındı. Ardından çoban da kızların taciz iddialarıyla saklanarak adliyeye sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada, '' Vatandaşımıza yapılan bu şiddet asla kabul edilemez'' diyerek zanlıların yakalandığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 14:52

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde engelli bir çobana sopayla saldırarak ağır yaralanmasına neden olan iki genç kız, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından jandarma tarafından gözaltına alındı. Olayın ardından çoban, kızların taciz iddialarıyla karşı karşıya kalarak adliyeye sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Vatandaşımıza yapılan bu şiddet asla kabul edilemez" diyerek zanlıların yakalandığını duyurdu. 

KENDİLERİNE ALKOL ALMADIKLARI GEREKÇESİYLE ÇOBANI DÖVDÜLER

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi Çokak Mahallesi'nde İddiaya göre, Seçil G. adlı kız çobanlık yapan N.Y. koyunlarını otlatırken yanına gelip, çobandan kendisine alkol almasını istedi. Çoban ise bunu kabul etmeyince Seçil G. çobanı önce tokatla darbetti, daha sonra üzerine su attı. Bir süre sonra da sopa ile çobana işkence yaptı. Seçil G.'nin çobana dakikalarca yaptığı işkenceyi kız arkadaşı da görüntüledi. Görüntünün sonuna doğru ise elinde sopa ile halay çekmeye başlayan kız, çobanı yakasından tutup kendisi ile halay çekmeye zorlayarak sopayla dövdü. Görüntünün ortaya çıkmasının ardından iki kız için jandarma inceleme başlattı.

İçişleri Bakanı'ndan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımıza yapılan bu şiddet asla kabul edilemez" ifadesini kullanarak, zanlıların yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, adaletin en kısa sürede tecelli edebileceğini belirtti.