İstanbul'da minibüslerin taksilere dönüşümü kararı yargıda kesinleşti

İstanbul'da bin 803 minibüsün taksiye dönüşümü kararı yargı tarafından onaylandı. Karar, Türkiye genelinde benzer uygulamalara emsal teşkil edecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 14:31

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 2022 yılında aldığı, bin 803 adet minibüsün taksiye dönüştürülmesi kararına yönelik yargı süreci sonuçlandı. İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası tarafından açılan dava, İstanbul 10. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Esnaf odası kararı istinafa taşısa da Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi de ilk derece mahkemesinin kararını onadı.

MAHKEME DAVAYI REDDETTİ

İstanbul 10. İdare Mahkemesi, dava konusu işlemlerde hukuka aykırılık bulunmadığını belirterek davayı reddetti. Kararın istinaf incelemesini yapan Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi de ilk derece mahkemesinin kararını yerinde buldu ve istinaf talebini reddetti.

BENZER UYGULAMALARA EMSAL OLACAK

Türkiye genelinde bu ölçekte bir araç dönüşümünün ilk örneği olan UKOME kararı, yargı mercilerince de kesinleşerek emsal teşkil edecek. Kararın, Türkiye'deki benzer toplu taşıma düzenlemelerine ve dönüşüm projelerine hukuki açıdan yol gösterici olması bekleniyor.