İsrail’in Gazze’deki camiye saldırısında 18 kişi hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze Şeridi'nde bulunan Deyr El Balah şehrindeki bir camiye düzenlediği saldırıda en az 18 kişi yaşamını yitirdi. İsrail, camiyi bir Hamas komuta merkezi olarak nitelendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 09:25

İsrail’in Filistin’e yönelik hava saldırıları devam ederken, Gazze Şeridi’nde bulunan Deyr El Balah şehrindeki bir cami hedef alındı. Yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, camiye düzenlenen saldırıda en az 18 kişi hayatını kaybetti. Camide, evlerinden edilmiş birçok Filistinlinin barındığı ifade edildi.

DEYR EL BALAH’TA CAMİYE SALDIRI

İsrail ordusu saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, hedef alınan yapının “Daha önce 'Şüheda El Aksa Camii' olarak hizmet veren, ancak sonrasında Hamas’a ait bir komuta ve kontrol merkezi olarak kullanılan bir alan” olduğunu iddia etti. İsrail ordusu, bu tür yapıların militanlar tarafından operasyonel faaliyetler için kullanıldığını ileri sürdü.

Saldırının gerçekleştiği caminin, Aksa Şehitleri Hastanesi'ne oldukça yakın olduğu belirtilirken, hastaneye getirilen yaralıların sayısının da hızla arttığı rapor edildi. Gazze’deki sağlık yetkilileri, durumu kritik olan birçok kişinin tedaviye alındığını bildirdi.