İçişleri Bakanlığı, terör listesinde arananların ödül miktarını yüzde 100 artırdı

İçişleri Bakanlığı, artan enflasyon karşısında terör ihbar ödüllerini güncelleyerek, kırmızı listedeki FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ödülünü 20 milyon liraya çıkardı. Tüm kategorilerde ödül miktarları artırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 10:29

İçişleri Bakanlığı, terörle mücadele kapsamında önemli bir adım atarak terör ihbar ödüllerini güncelledi. Enflasyonun etkisiyle değer kaybeden ödüller, tüm kategorilerde önemli ölçüde artırıldı. En dikkat çeken artış ise kırmızı listede yer alan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen başta olmak üzere, üst düzey teröristlerin başındaki ödülün 10 milyon TL'den 20 milyon TL'ye çıkarılması oldu.

ENFLASYONUN ETKİSİYLE KATEGORİLER YENİLENDİ

Bakanlık, ödül kategorilerini de yeniden düzenledi. Daha önce 3 farklı kategori olan mavi, yeşil ve gri listeler iptal edildi. Yerlerine turuncu, sarı ve yeni bir gri liste oluşturuldu. Bu değişikliklerle birlikte, tüm kategorilerdeki ödüller şu şekilde şekillendi:

Kırmızı Liste: 20 milyon TL (FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Murat Karayılan, Cemil Bayık gibi isimler)

Turuncu Liste: 8 milyon TL (Daha önce mavi listede yer alan teröristler)

Sarı Liste: 4 milyon TL (Daha önce yeşil listede yer alan teröristler)

Gri Liste: 2 milyon TL (Ödül miktarı artırıldı)

KIRMIZI LİSTEDE KİMLER VAR?

Kırmızı listede yer alan isimler arasında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yanı sıra, PKK terör örgütünün üst düzey yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan, Hizbullah terör örgütü lideri Edip Gümüş ve kumpas davası hakim ve savcıları bulunuyor.

ÖDÜL YÖNETMELİĞİ'NİN ETKİSİ VAR MI?

2016 yılında yürürlüğe giren ödül yönetmeliği sayesinde bugüne kadar 735 terörist etkisiz hale getirildi. Yeni yapılan güncellemeyle birlikte, terörle mücadelede vatandaşların daha aktif rol alması hedefleniyor.