İçişleri Bakanlığı'ndan birliktelik ve güven pozu!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı, Emniyet Genel Müdürü Vali Mahmut Demirtaş ve Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Ahmet Kendir’e görevlerinde başarılar diledi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya paylaşımında asayişin sağlanması için verilen mücadeleyi vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 16:33

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Jandarma Genel Komutanlığına atanan Orgeneral Ali Çardakcı, Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan Vali Mahmut Demirtaş ve Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Ahmet Kendir'in birliktelik pozunu sosyal medya hesabından paylaştı. Yerlikaya, yeni göreve başlayan emniyet güçlerine başarılar dilerken, "Kara Vatan’da, Mavi Vatan’da, Siber Vatan’da çıkmaz denilen sokaklarda, derin vadilerde Aziz Milletimizin asayişi, huzur ve güvenliği için canla başla çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Bu da bizim Milletimize verdiğimiz sözümüz. Allah yâr ve yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı.

BİRLİKTELİK POZU'NUN ANLAMI

Yeni atanan müdür ve komutanların birliktelik pozu, güvenlik güçlerinin koordinasyon içinde çalışarak vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığının bir göstergesi olarak değerlendirildi. Özellikle "Kara Vatan’da, Mavi Vatan’da, Siber Vatan’da" vurgusu, güvenlik tehditlerinin her alanda karşılık bulduğu günümüz dünyasında, Türkiye'nin bu tehditlere karşı kapsamlı bir mücadele yürüteceğini işaret ediyor.

KAMUOYUNDA BEKLENTİ BÜYÜK

Kamuoyunda, yeni atanan isimlerin tecrübeleri ve başarıları göz önüne alındığında, güvenlik güçlerinde önemli bir ivme yakalanacağı beklentisi oluştu. Vatandaşlar, özellikle son dönemde yaşanan bazı güvenlik olaylarının ardından, yeni yönetimin bu konuda daha etkili olacağını umuyor.