Husiler, Yemen'de ABD ve İsrail Adına casusluk faaliyetleri yürüten şebekeyi çökertti

Yemen'de ABD ve İsrail adına casusluk yaptığı iddia edilen şebekeye düzenlenen operasyonda, ABD Büyükelçiliği'nin eski personeli de tutuklandı. Husiler, casusluk ve sabotaj faaliyetleri yürüten ağın çökertildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2024 22:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2024 22:57

Yemen'deki Husi hareketi, ülkede ABD ve İsrail adına casusluk faaliyeti yürüten bir şebekenin çökertildiğini duyurdu. Tutuklananlar arasında, Yemen'deki eski ABD Büyükelçiliği personeli de bulunuyor.

Husilerin istihbarat şefi Abdel Hakim Al Khaiwani, yaptığı açıklamada, ABD-İsrail casus hücresinin uzun yıllardır resmi ve gayri resmi kurumlarda düşman lehine casusluk ve sabotaj faaliyetleri yürüttüğünü belirtti. ABD'li yetkililerin, casusluk faaliyetlerini yürütmek için ABD elçiliğindeki pozisyonlarını kullandığını ifade etti.

Husilerin daha önce 11 BM çalışanını alıkoymasıyla birlikte, son üç yıldır Sana'daki ABD Büyükelçiliği'nde görevli yaklaşık 20 Yemenli çalışanı alıkoyduğu da belirtiliyor. ABD Büyükelçiliği, 2014 yılında faaliyetlerini askıya almıştı.

Operasyonun ardından ulusal ve uluslararası çapta tepkiler yükselirken, Husilerin bu tür faaliyetlere karşı kararlı bir mücadele yürütmeye devam edeceği belirtiliyor.

Husilerin açıklamaları ve operasyonun ayrıntıları, Yemen'deki iç siyasi ve güvenlik durumunu daha da karmaşık hale getirirken, bölgedeki tansiyonun artması bekleniyor.