Hamur'un yeni kaymakamı Mehmet Nesip Mahir kimdir?

Ağrı Hamur'a atanan ve gündeme çıkan Mehmet Nesip Mahir hakkında Mehmet Nesip Mahir kimdir? sorusu merak ediliyor. Peki, Ağrı Hamur'un yeni Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir kim? Mehmet Nesip Mahir kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Hamur'un yeni Kaymakamı Asil Bostancı'nın hayatı!

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 11:45

Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan Kaymakamlar Kararnamesi ile Hamur Kaymakamı Ali Yıldırım'dan boşalan kaymakamlık görevine Mehmet Nesip Mahir atandı.

MEHMET NESİP MAHİR KİMDİR?

1989 yılında doğan Mehmet Nesip Mahir, ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı.

2008 yılında Anadolu Üniversitesi Matematik Bölümü'nde başladığı lisans eğitimini 2015 yılında tamamladı.

2020 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden ve aynı yıl Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü'nden mezun oldu.

2019 yılında İçişleri Bakanlığı'nın açtığı Kaymakamlık sınavını kazanarak Balıkesir Valiliği Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı.

İl merkezi stajı sonrası sırasıyla Rize ve Konya'da Mülkiye Müfettişi refakatinde teftiş stajını, Mardin/Kızıltepe ve Bursa/İznik ilçelerinde ise Kaymakam Refikliği stajlarını tamamladı.

Sinop/Dikmen ilçesinde Kaymakam Vekili olarak 1 yıl görev yaptı.

Yurt dışı dil eğitimini İngiltere'de Sheffield University'de tamamladı.

6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından 3 ay süre ile Hatay/Antakya ilçesinde Koordinatör Kaymakam olarak görevlendirildi.

1 Temmuz 2024 Cumhurbaşkanlığı Kaymakamlar Kararnamesi ile Ağrı'nın Hamur İlçe Kaymakamı olarak atanmıştır.

Mehmet Nesip Mahir'in yabancı dili İngilizcedir.Evlidir.