Hamas, Kahire görüşmelerinde İsrail’in ateşkes şartlarını reddetti

Hamas, Gazze Şeridi’nde ateşkese ilişkin Mısır’ın başkenti Kahire’de yapılan son görüşmelerde İsrail’in sunduğu yeni şartları reddettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2024 00:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2024 00:15

Mısır’ın başkenti Kahire’de devam eden ateşkes görüşmelerinde, Hamas İsrail’in sunduğu yeni şartları kabul etmedi. Hamas heyeti, arabuluculardan son müzakerelere ilişkin bilgi aldıktan sonra Kahire’den ayrıldı.

2 TEMMUZ ATEŞKES TEKLİFİNE BAĞLI KALINACAK

Hamas, 2 Temmuz'da ABD Başkanı Joe Biden tarafından açıklanan ve BM Güvenlik Konseyi tarafından kabul edilen ateşkes teklifine bağlı olduğunu vurguladı. Hamas, anlaşmanın kalıcı bir ateşkesi, İsrail’in Gazze Şeridi’nden tamamen çekilmesini, Gazze sakinlerinin evlerine dönebilmesini, yardım ve yeniden inşa ile esir-tutuklu değişimini içermesi gerektiğini belirtti.

HAMAS’IN SON AÇIKLAMALARI

Hamas Sözcüsü Usame Hamdan, “2 Temmuz’da anlaştığımız konulardan geri adım atılması veya yeni şartlara ilişkin görüşmeleri kabul etmeyeceğiz” dedi. Hamdan, ABD’nin yakında bir anlaşmaya varılacağı yönündeki açıklamalarının yanlış olduğunu ifade etti.

Hamas’ın üst düzey yetkilisi İzzet El Reşik, herhangi bir anlaşmanın kalıcı bir ateşkes ve İsrail’in Gazze’den tamamen çekilmesini içermesi gerektiğini yineledi.