Gazeteci, yazar ve şair Salim Taşçı, 79 yaşında hayatını kaybetti

Türk basınının önemli isimlerinden, gazeteci, yazar, şair ve emlakçı Salim Taşçı, 79 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye’nin birçok yerine yüz binlerce ağaç diktirerek hatıra ormanları oluşturan ve çevre bilincini artırmaya yönelik projelere imza atan Taşçı, aynı zamanda Türk sinemasına da önemli katkılarda bulunmuştu.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2024 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2024 09:56

Türk basınının önemli isimlerinden, gazeteci, yazar, şair ve emlakçı Salim Taşçı, 79 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye’nin dört bir yanına yüz binlerce ağaç dikerek hatıra ormanları oluşturan ve çevre bilincini artırmaya yönelik projelere imza atan Taşçı, aynı zamanda Türk sinemasına katkılarıyla da tanınıyordu. Taşçı’nın vefatı, basın ve edebiyat dünyasında büyük bir kayıp olarak kabul ediliyor.

Cenazesi Bugün Karşıyaka Mezarlığı’na Defnedilecek

Evli ve iki çocuk babası olan Salim Taşçı, bugün öğle namazından sonra Karşıyaka Mezarlık Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilecek.

Salim Taşçı Kimdir?

1945 yılında Yozgat’ın Sorgun ilçesinde dünyaya gelen Salim Taşçı, ortaöğrenimini Ankara’da tamamladı. Genç yaşlarda gazeteciliğe adım atan Taşçı, Milliyet, Tercüman ve Adalet gazetelerinde yazılar yazdı ve basın dünyasında kendine sağlam bir yer edindi. 1981 yılında kendi gazetesini kurarak, Sancak gazetesini yayına soktu ve basın dünyasında önemli bir isim haline geldi. Ayrıca Yozgat ve Sorgun Postası gazetelerinde haftalık köşe yazıları kaleme aldı.

Edebiyat dünyasında ise "Salim Halid Bozoklu" ismini kullanarak yazdığı eserlerle tanındı. Taşçı, senaristlik kariyerinde de başarılı bir şekilde adını duyurdu. "Hakan Kral" mahlasıyla yazdığı dokuz hikaye ve senaryo, Türk sinemasına aktarıldı. "Allı Gelin", "Eşkiya'nın Oğlu", "Şehirde Kan Vardı", "Vukuat Yok" ve "Perişan Gız" gibi hikâyeleri beyaz perdeye taşındı.

Emlak Sektöründe de Başarı

Emlak sektöründe de dikkat çeken bir isim olan Taşcı, Türkiye’deki ilk banka satışını gerçekleştiren kişi olarak adından söz ettirdi. Bu deneyimini “Bankayı Portakal Gibi Sattım” adlı kitabında anlattı.

Çevreye ve Sosyal Sorumluluğa Önem Verdi

Salim Taşçı, çevre bilincini artırmak amacıyla Türkiye’nin farklı bölgelerine yüz binlerce ağaç diktirerek hatıra ormanları oluşturdu. Ayrıca, depremzedelere yardım için şiir kitabından elde ettiği geliri bağışlayarak sosyal sorumluluk projelerine de katkı sağladı.