Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas : ''Halkımız teslim olmayacaktır. Bizler Gazze'yi tekrar imar edeceğiz''

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda düzenlenen Filistin konulu olağanüstü oturumda konuşma yaptı. Mahmud Abbas, TBMM Genel Kurulu'na hitaben yaptığı konuşmada, Filistin halkının direnişini ve kararlılığını vurguladı. Abbas, "Gazze, Filistin Devleti’nin ayrılmaz ve asli bir parçasıdır. Gazze’de başka bir devlet kurulamaz ve Gazze’siz bir Filistin Devleti olamaz. Halkımız asla kırılmayacak ve teslim olmayacaktır. Bizler Gazze'yi tekrar imar edeceğiz. Şu an yüzde 70'inden fazlası yıkılmış olsa da, yeniden inşa edeceğiz'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 17:24

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bugün düzenlenen özel oturumda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye’nin Filistin davasına olan desteğini pekiştirdi. Oturumun başkanlığını TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş üstlendi.

Numan Kurtulmuş: ''Filistin meselesi bizim için milli bir davadır''

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, oturumda yaptığı konuşmada Filistin meselesinin Türkiye için milli bir dava olduğunu belirtti. “TBMM olarak tarihi bir oturuma ev sahipliği ediyor, tarihi bir oturuma şahitlik ediyoruz,” diyen Kurtulmuş, Filistin halkının sesi olmaya devam edeceklerini vurguladı. Gazze halkının yanında yer alışlarının dünya kamuoyuna net bir şekilde ifade edildiğini ve Türkiye’nin Filistin milletine karşı ortak bir duruş sergilediğini söyledi. Ayrıca, “Netanyahu ve çetesinin yargılanacağı günler yakındır,” ifadesini kullanarak, Filistin’in tarihsel önemine dikkat çekti.

Kurtulmuş, Filistin’in Hazreti Ömer ve Sultan Abdulhamit Han’ın mirası olduğuna işaret ederek, “Filistin meselesi bizim için milli bir davadır,” dedi. Uluslararası desteğin önemine de vurgu yaptı ve “Filistin’in davası mutlaka başarıya kavuşacaktır,” şeklinde konuştu.

Oturumda, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın konuşmasıyla devam ediyor. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM Genel Kurulu’na hitap ederken şu ifadeleri kullandı:

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM Konuşması

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Sizlere Beytü'l-Maktis ve Kudüs’ten geliyorum. 1948’den bu yana zulme maruz kalan halkımın acısını ve mesajını getirdim. Halkım, kutsal topraklarına ve milli haklarına sarılarak işgalci İsrail’e karşı direnişini sürdürmektedir. Allah’ın, bir gün mücadelemizi zaferle taçlandıracağına inanıyoruz.”

“Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye'nin Filistin halkının meşru haklarını savunan duruşunu takdir ediyoruz. Dimdik durmaya devam edeceğiz ve topraklarımızdan ayrılmayacağız. Halkımız ne olursa olsun oradaki gaspçıları defedecektir.”

“Konuşmama on binlerce şehidimize rahmet dileyerek başlamak istiyorum. İsrail’in Gazze, Batı Şeria ve Kudüs’te gerçekleştirdiği saldırıları kınıyorum. Sizleri, İsmail Haniye ve diğer Filistinli şehitlerin ruhlarına Fatiha okumaya davet ediyorum.”

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas: ''Halkımız teslim olmayacaktır. Bizler Gazze'yi tekrar imar edeceğiz''

“40 bin Filistinli kadın, çocuk ve şehirli yaşamını yitirdi, 10 bin kişi kayboldu ve 80 bin kişi yaralandı. Buna rağmen, biz dik durmaya devam edeceğiz ve topraklarımızdan ayrılmayacağız. Gazze, Filistin Devleti’nin ayrılmaz ve asli bir parçasıdır. Gazze’de başka bir devlet kurulamaz ve Gazze’siz bir Filistin Devleti olamaz. Halkımız asla kırılmayacak ve teslim olmayacaktır. Şu an yüzde 70'inden fazlası yıkılmış olan Gazze'yi tekrar imar edeceğiz.”

“Halkımızın, Arap ve İslam ümmetinin desteğiyle, gelecekte başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'ni kurmak için elimizden geleni yapacağız. Katillere, işledikleri suçlardan dolayı kesinlikle kurtulamayacaklardır. Zamanla hesaba çekilmeleri kaçınılmazdır. Kudüs'ten hiçbir şekilde ödün vermemiz mümkün değildir. Kudüs, hem sizin hem de bizim için kırmızı çizgidir. Bu şehir, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın bulunduğu yer olup, Hz. Muhammed'in Miraç gecesini yaşadığı ve Hz. İsa'nın göğe yükseldiği kutsal bir mekandır.”

Abbas: Amerikada'ki Yahudi toplumunun yüzde 40'ı İsrail'i suçlu buluyor

Bugün, dünya genelinde İsrail'in yürüttüğü soykırıma karşı güçlü tepkiler yükseliyor. Amerika'daki Yahudi toplumunun yüzde 40'ı, İsrail'i suçlu olarak görüyor. İnsanlık, ırkçı ayrımcılığa ve düşmanlığa karşı dik duruş sergileyerek, İsrail'in işkencelerine karşı uluslararası kuruluşların sessiz kalamayacağını ifade ediyor.

Şu an itibarıyla yaklaşık 10 bin kadın ve erkek, İsrail cezaevlerinde tutsak bulunuyor. Bizler, ülkemizin birliği için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas: "Gazze'deki bir çocuğun hayatı bizim hayatımızdan daha değerlidir"

Abbas, "Bu mücadelenin bedeli hayatımız olsa bile, Gazze'deki en küçük bir çocuğun hayatı bizim hayatımızdan daha değerlidir" dedi. İslam'ın hükmünü uyguladıklarını belirten Abbas, "Ya zafer ya şehadet" sözleriyle kararlılıklarını dile getirdi.

"149 Ülke Filistin'i Tanıdı"

Abbas, bugüne kadar 149 ülkenin Filistin'i tanıdığını ve bu sayının artması için gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Son olarak Karayipler'den 5 ülke ve Avrupa'dan 5 ülkenin Filistin'i tanıdığını İsrail'i ise sadece 5 devletin tanıdığını söyledi.

Mahmud Abbas: "Filistin Halkı Kutsal Mekanlarına Bağlı, Bağımsızlık Mücadelesi Sürecek"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Mücadeleci, sabırlı ve direnen Filistin halkı adına, Kudüs'ümüze ve kutsal mekanlarımıza bağlıyız. Ne olursa olsun, bağımsızlığımızı gerçekleştireceğiz" dedi. İşgalin sona ereceğini belirten Abbas, "İşgal sona erecek, Filistin özgür ve ebedi kalacaktır" ifadelerini kullandı.

"Şan ve Şeref Şehitlerimizindir"

Abbas, Filistin’in özgürlük mücadelesinde masum şehitlerin şan ve şeref sahibi olduğunu söyledi. Türkiye ile Filistin arasındaki kardeşlik bağlarına vurgu yapan Abbas, "Hep birlikte hürriyete ve Kudüs'e doğru yürüyeceğiz" dedi.

"Teşekkürler Türkiye, Teşekkürler Erdoğan"

Filistin halkının davasına ve haklı mücadelesine verdiği destekten dolayı Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Abbas, "Teşekkürler Türkiye, teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanı. Filistin’e ve haklı davamıza verdiğiniz destek için minnettarız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.