FETÖ firarisi Akın İpek'in Bebek'teki yalısını Tayvanlılar aldı

FETÖ firarisi Akın İpek'in Bebek'teki yalısı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 1 milyar 100 milyon liraya satıldı. Yalıyı Taiwan Cement Corporation (TCC) aldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 16:51

TMSF tarafından 750 milyon lira muhammen bedelle ihaleye çıkarılan Bebek'teki yalı, 1 milyar 100 milyon liraya satıldı. Dört katılımcının bulunduğu ihalede kapalı tekliflerin ardından açık teklif aşaması üç saatte tamamlandı. Sonuçta, 1 milyar 100 milyon lira teklif veren Oyak Çimento'nun da sahibi olan Taiwan Cement Corporation (TCC) yalının yeni sahibi oldu.

TCC BU SENEKİ İLK YARISINDA OYAK ÇİMENTO'YU SATIN ALMIŞTI

Uzak Doğu'nun en büyük çimento üreticilerinden Tayvan Merkezli TCC, bu senenin ilk yarısında OYAK'a ait olan OYAK Çimento'nun çoğunluk hisselerini satın almıştı. Edinilen bilgiye göre şirket bir süre daha 'OYAK Çimento' adıyla faaliyet gösterecek.

YALIDA 2 KÖŞK VAR

Satışa konu 1259 ada 132 parsel üzerinde 2 adet yapı bulunuyor. İkinci derece eski eser niteliğindeki ’Beyaz Köşk’ olarak isimlendirilen binada iki bodrum kat, zemin kat, bir normal kat, çatı katı ve terası bulunuyor. Ayrıca yapıda 695 metrekare brüt kapalı kullanım alanı ve 208 metrekare de teras yer alıyor. ’Kahverengi Köşk’ olarak adlandırılan diğer yapı ise zemin ve normal kattan oluşuyor. Kahverengi Köşk’te ayrıca brüt 230 metrekare kapalı kullanım alanı bulunuyor.

AKIN İPEK ULUSLARARASI TAHKİM DAVALARINI KAYBETMİŞTİ

Öte yandan, FETÖ firarisi olarak İngiltere’de yaşayan Akın İpek, Türkiye aleyhine uluslararası tahkim mahkemelerinde açtığı iki davayı kaybetmişti.