FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen neden öldü? Nerede gömülecek?

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in sağlık sorunları nedeniyle 20 Ekim 2024'te Pensilvanya'da yaşamını yitirdiği duyuruldu. Ölüm nedeni ve cenaze planları hakkında detaylar merak ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 12:02

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin planlayıcısı olarak bilinen FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ölümü, 20 Ekim 2024'te Pensilvanya'daki ikametinde gerçekleşti. 83 yaşında hayata veda eden Gülen'in, böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve demans gibi sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Ölümünün ardından Gülen'in nerede gömüleceği ise gündemdeki en önemli sorulardan biri oldu. Ailesinin ve FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinin bu konuda ne karar vereceği merakla bekleniyor.

20 EKİM 2024'TE HAYATINI KAYBETTİ

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin mimarı olarak bilinen FETÖ/PDY terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen'in, 20 Ekim 2024'te hayatını kaybettiği bildirildi. 83 yaşında Pensilvanya'da tedavi gören Gülen'in ölüm haberi, FETÖ’nün yayın organı Herkul tarafından duyuruldu. Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu bilgiyi doğruladı.

Gülen, 27 Nisan 1941'de Erzurum'un Pasinler ilçesinde dünyaya geldi. 1999 yılında sağlık sorunlarını gerekçe göstererek ABD'ye giden Gülen, o tarihten itibaren Pensilvanya'da yaşamaktaydı. FETÖ'nün lideri olarak, devlet kurumlarına sızmayı hedeflediği ve 15 Temmuz darbe girişiminin planlayıcısı olduğu iddialarıyla tanınan Gülen, Türkiye'de kırmızı bültenle aranıyordu.

FETHULLAH GÜLEN'İN ÖLÜM NEDENİ

Son dönemde sağlık sorunlarıyla mücadele eden Fethullah Gülen'in, böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve demans gibi rahatsızlıkları bulunduğu iddia ediliyordu. Gülen'in ölümü, FETÖ'nün içindeki güç mücadelesi ve sağlığının bozulmasıyla ilişkilendirildi.

Türkiye'deki Davalar ve İade Talepleri

Fethullah Gülen, Türkiye'de 45 davada bir numaralı sanık olarak yargılanmaktaydı. Türkiye, Gülen'in iadesi için ABD'ye toplamda 7 kez resmi talepte bulunmuştu. Gülen, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" gibi ciddi suçlamalarla karşı karşıyaydı.Fethullah Gülen'in nerede gömüleceğine ya da Türkiye'ye iade edileceğine dair resmi bir açıklama yapılmamıştır.