Erdoğan'dan Heniye'ye suikast tepkisi: "Kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye'ye yönelik Tahran'da gerçekleştirilen suikastı kınayarak, Filistin Davası'na yönelik bu tür saldırıların amacına ulaşamayacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2024 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2024 11:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik Tahran'da gerçekleştirilen suikastı şiddetle kınadığını ve lanetlediğini açıkladı. Erdoğan, suikastın Filistin Davası'nı, Gazze'nin direnişini ve Filistinli kardeşlerin mücadelesini akamete uğratmaya yönelik bir alçaklık olduğunu vurguladı.

Erdoğan: "Siyonist Barbarlık Emellerine Ulaşamayacak"

Erdoğan, geçmişte Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz El Rantisi ve diğer Gazzeli siyasi isimlere yapılan menfur saldırıların amacının neyse, İsmail Heniye'ye yönelik düzenlenen suikastın amacının da aynı olduğunu belirtti. Ancak siyonist barbarlığın bugüne kadar olduğu gibi emellerine ulaşamayacağını ifade etti.

"Gazze’deki Zulüm ve Soykırım Son Bulacak"

İslam dünyasının daha güçlü bir duruş sergilemesi ve insanlığın ittifakıyla Gazze’deki zulüm ve soykırım başta olmak üzere İsrail’in coğrafyada estirdiği terörün son bulacağını söyleyen Erdoğan, Türkiye olarak bütün yolları denemeye, bütün kapıları zorlamaya ve Filistinli kardeşleri tüm imkanlarla desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

"Bağımsız Filistin Devleti İçin Çalışmayı Sürdüreceğiz"

''1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, özgür, egemen ve bağımsız Filistin Devleti’nin tesisi için çalışmayı sürdüreceğiz.''

"Rabbim Cennetiyle, Cemaliyle Müşerref Eylesin"

''Menfur saldırı sonucu şehit olan kardeşim İsmail Heniye’ye Allah’tan rahmet; ailesine sabır, Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimiz ile İslam alemine başsağlığı diliyorum. Rabbim cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin.''