İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında bir dizi suçlamayla işlem başlatılmıştı. Şüpheliler arasında İmamoğlu'nun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan gibi isimler de yer alıyor. Gözaltına alınan isimler arasında sanatçı Ercan Saatçi de bulunuyordu.
Saatçi, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, "Şu an yorum yapmayayım, en azından dışarıda nefes alıyorum. Suçsuzluğumun anlaşılması bana büyük keyif verdi." ifadelerini kullandı.
Serbest Bırakılan Diğer Şüpheliler
Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan diğer isimler arasında Ahmet Palazoğlu, Alihan Aydın, Alperen Aydın, Bayram Taşkın, Cemal Ufuk Karakaya, Birsen Şahin, Vahit Doğan yer alıyor. Bu isimlere yurt dışı çıkış yasağı ve imza tedbiri uygulandı.
Soruşturma kapsamında, 14 şüpheli tutuklanırken, Ercan Saatçi'nin de aralarında bulunduğu 7 isim adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.