Dışişleri Bakanlığı Lübnan'dan tahliye için charter uçuşu düzenleniyor

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, Lübnan’dan ayrılmak isteyen vatandaşlar için düzenlenen charter uçuşu, 17 Ekim’de Beyrut-Çukurova-İstanbul güzergahında gerçekleştirilecek. Uçağın 169 yolcusuyla saat 9’da Beyrut’tan havalanması planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 09:23

Lübnan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşları için Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda özel bir charter uçuşu düzenleniyor. Bakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, uçak 17 Ekim'de Beyrut’tan Çukurova Havalimanı’na, oradan da İstanbul’a hareket edecek.

BEYRUT’TAN TAHLİYE OPERASYONU

Dışişleri Bakanlığı tarafından organize edilen uçuşla Lübnan'dan ayrılmak isteyen vatandaşlar, Beyrut’tan 169 yolcuyla birlikte sabah saat 9’da havalanacak. Uçağın ilk durağı Çukurova Havalimanı olacak, ardından yolcular İstanbul’a taşınacak.

Bakanlık yetkilileri, Lübnan'daki vatandaşların güvenliği için bu tahliye uçuşunun düzenlendiğini ve operasyonun sorunsuz bir şekilde tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. Tahliye süreci, bölgedeki gelişmelere bağlı olarak devam edebilecek.