Dışişleri Bakanı Fidan, BRICS+ toplantısı için gittiği Rusya’da Putin ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BRICS+ toplantısına katılmak ve ikili temaslarda bulunmak üzere gittiği Rusya’da, Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Kremlin Sarayı'nda kabul edildi. Görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 10:21

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BRICS+ toplantısına katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Rusya'ya gitti. Moskova ziyaretinde Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Kremlin Sarayı'nda kabul edilen Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.

İKİLİ İLİŞKİLER VE TİCARETİN GELİŞTİRİLMESİ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Fidan görüşmede, "İki ülke arasındaki ilişkiler gerçekten fevkalade iyi gidiyor. Ticaret konusunda atılması gereken adımlar var," ifadelerini kullandı. Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için atılması gereken adımları vurguladı.

BÖLGESEL KONULAR VE ARABULUCULUK FAALİYETLERİ

Fidan, Ukrayna konusundaki arabuluculuk faaliyetlerinin devam etmesinde kararlılıklarını belirtti ve "Ukrayna konusundaki mümkün olan her türlü arabuluculuk faaliyetlerini devam ettirmede biz de kararlıyız," dedi. Ayrıca, Suriye konusundaki istikrar politikasının devam ettirilmesi hususunda da Türkiye'nin elinden geleni yapacağını belirtti.

MOSKOVA’DAKİ TEMASLAR VE GÜNDEM MADDELERİ

Moskova’daki temasları sırasında bu konuları görüşme imkanı bulduğunu aktaran Fidan, Putin'le görüşmesi sırasında gündeme getirmek istediği birkaç konu olduğunu dile getirdi. Görüşmenin verimli geçtiği ve iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesi konusunda önemli adımlar atıldığı belirtildi.