CHP yenidoğan çetesi için heyet görevlendirildi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çok sayıda bebeğin ölümüne neden olduğu öne sürülen ve kamuoyunda "yenidoğan çetesi" olarak bilinen çeteye ilişkin bir heyet görevlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 11:05

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çok sayıda bebeğin ölümüne neden olduğu öne sürülen ve kamuoyunda "yenidoğan çetesi" olarak bilinen çeteye ilişkin bir heyet görevlendirdi. Heyette, CHP Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri yer alıyor.

İstanbul’da bazı 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla birlikte hareket eden çetenin, hasta bebekleri anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek en az 10 bebeğin ölümüne sebep olduğu tespit edildi. Bu durum, kamuoyunda büyük bir infiale yol açarken, olaya ilişkin hazırlanan iddianamede 47 kişinin şüpheli olarak yer aldığı ve bunlardan 22’sinin tutuklandığı bilgisi paylaşıldı.

CHP Lideri Özgür Özel yenidoğan çetesi için heyet görevlendirildiğini duyurdu

Özel, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, yenidoğan ölümlerine ilişkin yaşanan olayları incelemek amacıyla bir heyet görevlendirdiğini duyurdu. Heyette yer alan isimler arasında CHP Genel Başkan Yardımcıları Zeliha Aksaz Şahbaz ve Gamze Taşcıer ile milletvekilleri Aylin Yaman, Kayıhan Pala, Gamze Akkuş İlgezdi, Turan Taşkın Özer, Murat Çan ve Ali Karaoba bulunuyor. Özel, heyetin çalışmalarına hızla başladığını belirtti.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ programı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yenidoğan çetesi" ile ilgili soruşturmanın 21 Mayıs 2023'te Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapılan bir ihbar sonrası başlatıldığını ifade etti. Yerlikaya, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yürütülen soruşturmanın detaylarına değinerek, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün 20 Haziran 2023’ten itibaren kapsamlı bir proje çalışması yürüttüğünü açıkladı.