CHP Genel Merkezi'nin maskotu Şero hayatını kaybetti

Uzun yıllardır CHP Genel Merkezi’nde yaşayan ve partinin sembolü haline gelen kedi Şero, 20 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Veteriner Tarkan Özçetin, sağlık sorunlarına rağmen tüm müdahalelerin yapıldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 13:46

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nin maskotu olan kedi Şero, uzun yıllar partinin simgesi olarak biliniyordu. Şero, tedavi gördüğü kedi hastanesinde hayatını kaybetti.

Veteriner Tarkan Özçetin, yaptığı açıklamada, "Şero'nun tıbbi süreci titizlikle takip edilmiş, en ileri teknolojiler ve uzman kadromuzun desteğiyle gereken her türlü tedavi uygulanmıştır. Ancak, yaşa bağlı gelişen kronik sağlık sorunları sonucunda, sabah saatlerinde yaşamını yitirmiştir" dedi.

Şero, CHP Genel Merkezi’nin inşaatından bu yana parti binasında bakılmaktaydı. 20 yılı aşkın bir süredir varlığıyla Türk siyasetinde tebessüm kaynağı olmuş ve tüm hayvanseverlerin gönlünde taht kurmuştur.

Özçetin, "Başta CHP Ailesi, tüm sevdiklerine en içten başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz. Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı. Şero, Deniz Baykal’ın genel başkanlığı döneminden beri CHP’nin genel merkezinde yaşamış ve bu süre zarfında bir dönem sosyal medya hesabı da açılmıştı.