Büyükçekmece'deki bebek mezarlıkları: Yenidoğan çetesi kurbanları mı?

İstanbul Büyükçekmece'deki yeni doğan mezarlıkları, son günlerdeki yenidoğan çetesi haberlerinin ardından dikkatleri üzerine çekti. Mezarlıkta, birkaç gün arayla vefat eden bebeklerin mezar taşları görüntülendi. Vatandaşlar, bu durumun yenidoğan çetesi kurbanlarıyla ilgili olabileceği şüphesini taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 16:29

İstanbul Büyükçekmece'deki yeni doğan mezarlıkları, son günlerde ortaya çıkan yenidoğan çetesi haberleriyle birlikte kamuoyunun dikkatini çekti. Mezarlıkta yer alan bebek mezarları, birkaç gün arayla vefat eden bebeklerin mezar taşlarıyla dolup taşarken, vatandaşlar bu durumun yenidoğan çetesi kurbanları olabileceği yönünde endişelerini dile getirdi. Gözlemlenen mezar taşlarındaki doğum ve ölüm tarihleri, bu trajik durumla ilgili şüpheleri artırdı.

Mezar taşlarında bazı bebeklerin doğum ve ölüm tarihleri arasında çok kısa süreler bulunması, şüpheleri artırıyor. Özellikle, isim ve taşların olmadığı bazı mezarlar, kamuoyunda endişe uyandırdı. Vatandaşlar, mezarlıkta gördükleri onlarca bebek mezarının durumu karşısında büyük bir üzüntü duyduklarını ifade etti.

“Acaba bunlar da bilerek mi öldürüldü?”

Bölgeyi ziyaret eden Hatip Çevik, mezarlıkta gördüğü manzaradan derin bir üzüntü duyduğunu dile getirerek, “Buradaki bebek mezarlarını görünce insanın aklına şüphe geliyor. Acaba bunlar da bilerek mi öldürüldü? Çok çirkin ve acı verici bir durum. Hastanelerin kapatılması iyi oldu. Vatandaşların çocuklarını katletmişler. Para için bu kadar canilik yapılmaz,” dedi.

Halit Gür ise, “Hastane buraya yakın olduğu için ölen bebeklerin buraya defnedilmesi aklımıza geldi. Doğum ve ölüm tarihlerine baktığımızda, yakın aralıklarla ölen bebeklerin olduğunu görüyoruz,” şeklinde konuştu.