Bursa'da düşen eğitim uçağının enkazı görüntülendi

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde iki pilotun kaybettiği uçak kazasının görüntüleri ortaya çıktı. Deneyimli pilot Ünal Aster (61) ve öğretmen pilot adayı Emir Gülal Nalcı (42) kaza sırasında hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 15:12

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, iki pilotun kaybettiği uçak kazasının görüntüleri ortaya çıktı. Deneyimli pilot Ünal Aster (61) ve öğretmen pilot adayı Emir Gülal Nalcı (42), kaza sırasında hayatını kaybetti. Kazanın "dokun-git" eğitimi sırasında yaşandığı öğrenildi.

İKİ PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

Kaza, 23 Eylül sabahı saat 08.10 sıralarında Yenişehir Havalimanı'nda meydana geldi. Tek motorlu TC UDI kuyruk işaretli eğitim uçağı, piste indikten sonra yeniden havalanmak için hızlandığı sırada kontrol ayarlarıek aprona düştü. Uçakta bulunan iki pilot olay yerinde kaybolmuştu.

"Touch and Go" eğitimi "Dokun ve git" manevrası, bir uçağın uçuşlarının durdurulmasından tekrar kalkış yapılmasını içeriyor. Eğitim sırasında sürekli piste değdiği ve tekrar havalanmak üzereyken kaza yaptığı belirtildi.

Olay yerine itfaiye, ambulans ve arama kurtarma ekipleri sevk edilirken, Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili inceleme başlattı. Kazanın kesin nedeni, bilirkişi raporu ve kuleyle yapılan son görüşmelerin ardından netlik kazanılacak.

Kazanın ardından burun kısmında ciddi bir hasar oluştuğu gözlenirken, maddi hasar incelemelerinin ardından kaldırılacağı bildirildi.