Bodrum'da şok olay: Ünlü iş insanı Kaya Sabancı hastanelik oldu

Bodrum'da Mandarin Oriental Bodrum'da yaşanan tartışma, ünlü iş insanı Kaya Sabancı'nın yaralanmasıyla sonuçlandı. Sabancı hastaneye kaldırılırken, olayın yankıları iş dünyasında büyük şaşkınlık yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 11:22

Bodrum'da bu akşam, iş dünyasında şaşkınlık yaratan bir olay yaşandı. Ünlü iş insanı Kaya Sabancı, Mandarin Oriental Bodrum içerisinde faaliyet gösteren Hakkasan Bodrum'da yaşanan tartışmada yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Edinilen bilgiye göre, bu akşam sezon açılış partisi gerçekleşen Hakkasan Bodrum'a gelen Kaya Sabancı (72), yanında bulunan bir kişi ile yüksek sesle tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve Sabancı, tartıştığı şahsın yüzüne yumruk attı. Görgü tanıklarına göre, şahsın burnu kırıldı.

ARBEDE BÜYÜDÜ

Mekanda bir anda çıkan arbede üzerine, çevrede bulunanlar kavgayı ayırmaya çalıştı. Bu sırada mekanda bulunan Mandarin Oriental'in sahibi, ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı da ikilinin yanına giderek tarafları sakin olmaya davet etti. Alkollü ve sinirli olduğu iddia edilen Kaya Sabancı, Vedat Aşçı'ya küfür edince, Aşçı da Sabancı'ya yumruk attı. Darbenin etkisiyle yere düşen ve başını çarpan Sabancı, çağrılan ambulansla Bodrum Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı.

HASTANEDE İLK MÜDAHALE

Hastanede ilk müdahalesi yapılan ve genel durumunun iyi olduğu öğrenilen Kaya Sabancı'nın bu gece müşahede altında tutulacağı açıklandı. Sabancı'nın yarın sabah taburcu edilmesi bekleniyor.

SABANCI'NIN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Kaya Sabancı'nın avukatı Ömer Reşat Kayran, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, olayla ilgili şikayetçi olacaklarını ve hukuki süreci takip edeceklerini belirtti. Kayran şöyle konuştu:

"Bugün saat 9 sıralarında Kaya Bey, Mandarin Oriental sitesinde davetli olduğu bir restoranın açılışında Vedat Aşçı’ya selam verdikten sonra darp edildi. Şu an müşahede altında, tetkikleri yapılıyor. Olayın ardından ambulansın içeriye alınmadığı ve müdahale edilmediğine ilişkin elimizde görüntüler var. Vedat Aşçı ve korumaları hakkında hukuki süreci başlattık."

TANIK İFADELERİ

Kaya Sabancı’nın kaptanı Kemal Kocaoğlan ise olayla ilgili şunları söyledi: "Kaya Bey yere düştü. Bana telefon açtı ve beni buradan al dedi. Kendisi küfür etmediğini söylüyor ama aralarında uzun süredir bir sürtüşme vardı."

Ülkenin önde gelen iki iş insanı arasında yaşanan bu üzücü olayın nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.