Bahar ve Nihal Candan'ın yargılandığı 21 sanıklı dolandırıcılık davasının görülmesine devam edildi

21 sanıklı davada Bahar ve Nihal Candan duruşmaya katılmazken, müştekiler dolandırıcılık yöntemlerini ve mağduriyetlerini anlattı. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2024 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2024 22:14

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlamasıyla yargılanan Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek’in de sanıklar arasında yer aldığı 21 kişilik davanın görülmesine Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

SANIKLAR VE MÜŞTEKİLER DURUŞMADA KARŞI KARŞIYA

Duruşmaya, önceki celse tahliye edilen Bahar Candan ve ablası Nihal Candan katılmazken, bir kısım tutuklu sanıklar ve müştekiler hazır bulundu. Müştekiler, sanıkların dolandırıcılık yöntemlerini ve kendilerine yaşattıkları mağduriyetleri anlattı.

Müşteki Kübra Büyükyıldız, sanıkların ucuza araç alma vaadiyle kendisini kandırdığını belirtti:

"5 ay boyunca aracı teslim almayı bekledim. Sonunda arkadaşım Emine, sanıkların dolandırıcılık yaptığını ve tutuklandıklarını söyledi. Param iade edildi ama yaşananlar nedeniyle şikayetçiyim.”

Bir diğer müşteki Metin Abdioğlu ise sanıklardan doktor Refik Ersin Eroğlu’nun güvenini kötüye kullandığını söyledi:

"Araç alım işlemleri için tüm parayı banka hesabına gönderdim. Teslim edilmeyen araçlarla ilgili konuşmaya gittiğimde bana siyasete gireceğini ve oradan elde edeceği parayla zararımı karşılayacağını söyledi. Zararım hala giderilmedi. Şikayetçiyim.”

MAHKEMENİN ARA KARARI

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi ve eksiklerin giderilmesi için davayı erteledi.

İDDİANAMENİN DETAYLARI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında Bahar ve Nihal Candan’ın da bulunduğu 21 sanık ve 38 müşteki yer alıyor. İddianamede, Bahar Candan’ın suç örgütünün banka faaliyetlerini gerçekleştiren “gizli muhasebeci ve kasa” konumunda olduğu, Nihal Candan’ın ise örgüt lideri Onur Apaydın ile ilişkisi nedeniyle örgütün dolandırıcılık faaliyetlerinde etkin rol oynadığı öne sürüldü.

Sanıklar, ucuza araç satma vaadiyle vatandaşları "sazan sarmalı" yöntemiyle dolandırmakla suçlanıyor. İddianamede, Bahar Candan için toplamda 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan için ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Diğer sanıklar için ise değişen oranlarda hapis cezaları isteniyor.

SANIKLARIN ÜNLÜ KİMLİKLERİ ÖNE ÇIKIYOR

İddianamede, Bahar ve Nihal Candan’ın televizyon programlarında tanınmış kişiler olmalarının, dolandırıcılık faaliyetlerinde güven yaratmak için kullanıldığı ifade edildi. Sanıkların sosyal medya popülerliğini mağdurları kandırmada bir araç olarak kullandıkları vurgulandı.