Ayşe Ateş'in mahkemede adını verdiği Semih Yalçın Kimdir?

Ankara'da devam eden Sinan Ateş cinayeti davasının dördüncü celsesi bugün görüldü. Sinan Ateş'in eşi olan Ayşe Ateş, mahkemede yaptığı konuşmada, eşinin ölümüyle ilgili şok edici bir iddiada bulundu. Ayşe Ateş, "İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın'ın, beni öldürtmek için emir verdiklerini" belirtti. Peki Semih Yalçın kimdir? İşte yanıtı...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 13:24

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Sinan Ateş cinayeti davasının dördüncü celsesi bugün görüldü. Mahkemede Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, şok edici bir iddiada bulundu. Ayşe Ateş, eşinin ölümüyle ilgili olarak, "İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın'ın, beni öldürtmek için emir verdiklerini" ifade etti.

Sinan Ateş'in ölümüne ilişkin detayların ortaya çıktığı duruşmada, Ayşe Ateş'in sözleri mahkeme tarafından dikkatle takip edildi. İddianameye göre, cinayetin planlayıcısı olarak gösterilen İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın'ın adı, cinayet davasında önemli bir yer tutuyor.

Semih Yalçın Kimdir?

Türkiye'nin tanınmış siyasetçilerinden Semih Yalçın, 26 Mart 1958 tarihinde Sivas'ın Gemerek ilçesinde doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Gaziantep Mühendislik Fakültesi'nde eğitim gördükten sonra Ankara Üniversitesi Dil-Tarih-Coğrafya Fakültesi'nden mezun oldu.

Akademik kariyerine Gazi Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak başlayan Yalçın, dekan yardımcılığı, eğitim bilimleri enstitüsü müdürlüğü ve fen edebiyat fakültesi tarih bölüm başkanlığı gibi çeşitli görevler üstlendi. Ayrıca, 1999-2001 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulundu.

Siyasi kariyerinde ise Semih Yalçın, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) merkez yönetim kurulu üyeliği yapmış ve parti içi eğitim, siyaset ve liderlik okulundan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Teşkilat işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı ve medya tanıtım ve halkla ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevlerinde de bulunmuştur.

Semih Yalçın, 16 kitap, 49 makale, 9 tebliğ ve çok sayıda köşe yazısı kaleme almıştır.