Ankara’daki Güvenpark terör saldırısı davasında karar açıklandı

Ankara’daki Güvenpark terör saldırısında 36 kişinin ölümüne neden olan Mehmet Veysi Dolaşan, 5 bin 172 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 13:55

Ankara'da 36 kişinin hayatını kaybettiği, onlarcasının yaralandığı Kızılay Güvenpark saldırısına ilişkin görülen davada karar açıklandı. Tutuklu sanık Mehmet Veysi Dolaşan, 5 bin 172 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

SÖZDE ÖZERK BÖLGE İDDİASI VE SALDIRI

Bölücü terör örgütü PKK, Türkiye'nin güneydoğusunda sözde "özerk bölge" ilan etmek amacıyla şehir merkezlerinde hendek kazdı, barikatlar kurdu ve patlayıcı tuzakladı. Güvenlik güçlerinin bu eylemlere karşı etkili müdahalesi üzerine PKK, 13 Mart 2016'da Ankara'da bulunan Kızılay Güvenpark'ta bomba yüklü bir otomobille saldırı düzenledi.

Saldırıda, PKK mensubu Seher Çağla Demir ve Özgür Ünsal tarafından patlatılan otomobilde 4'ü çocuk 36 kişi hayatını kaybetti, 32'si çocuk 344 kişi yaralandı. Yaralılar arasında 6 aylık hamile bir kadın da bulunuyordu.

Yaşanan bu büyük acı üzerine başlatılan soruşturma ve dava sürecinin sonunda, Mehmet Veysi Dolaşan'a verilen ağır ceza, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Karar, hem terör mağdurlarına hem de Türk adalet sistemine güvenin güçlenmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.